Stockardin päätöskympin heittoshow upotti Korihait

Kymmenen pisteen johto suli käsiin.

Kolme neljännestä pelistä Korihailla oli homma täydellisesti hanskassa, mutta viimeisellä neljänneksellä hanskat olivat hukassa.

Lahti Basketball nakutti päätöskympillä hurjat 33 pistettä, käänsi pelin itselleen ja juhli kauden kymmenettä voittoa lukemin 86–81 (34–40).

Lahtelaiset vei voittoon Courtney Stockard, joka upotti pelissä 31 pistettä. Hän oli käytännössä pitelemätön päätösjakson lopulla.

– Ensimmäiset 30 minuuttia olivat meiltä aikamoista grindaamista. Olimme vähän pehmeitä, Lahti Basketballin valmentaja Petri Velling kertasi Elisan televisiohaastattelussa.

– Sitten Stockard sytytti meidät hyökkäyspäässä. Hän oli se pilkku meille.

Kymmenen pisteen johto suli käsiin

Korihait kävi kolmannella neljänneksellä jo kymmenen pisteen johdossakin, eikä joukkueella näyttänyt olevan mitään hätää.

Kaikki kuitenkin kääntyi parissa minuutissa. Stockard johti tulitusta, jossa kotijoukkue takoi 15 pistettä putkeen.

Pelin ratkaisuvaiheissa nähtiin jakso, jonka Lahti vei nimiinsä numeroin 27–2.

– Olimme ensimmäisellä puoliajalla ihan pulassa heidän siirtymähyökkäyksensä kanssa ja menetettiin palloja. Sitten alettiin olla fyysisiä ja saada omassa päässä stoppeja, Velling luonnehti.

– Vähän meinasi ruveta loppuun painamaan, mutta hyvin jaksettiin.

Korihait pystyi toipumaan sokkihoidostaan ja nousi viimeisellä minuutilla vielä viiden pisteen päähän, mutta sarjapisteiden saalistus jäi lopulta haaveeksi.

Lahti Basketball otti jo kauden kolmannen voittonsa Korihaista ja kasvatti etumatkan uusikaupunkilaisiin kymmeneen pisteeseen.

Lahti ja Ura ovat nousseet jo pudotuspelitaisteluun, sillä Kouvojen etumatka on enää kaksi pistettä.

Korihait puolestaan on ankkuroitu sarjan hännille. Lapuan Kobrat on kuusi pistettä edellä.

Banyard debytoi viiden pisteen saldolla

Keskiviikon kamppailussa Korihait esitteli jo kauden kymmenennen amerikkalaispelaajan. Nick Banyard pelasi debyyttikamppailussaan 20.40, heitti viisi pistettä ja repi yhdeksän levypalloa.

Vierasjoukkueen pistekärjeksi nousi Kevin Ware, joka pussitti 27 pistettä. Richaud Pack säesti 19 ja Henri Ventoniemi 14 pisteellä.