Straka syöttää, Ahtola ampuu

Lukko teki toisen korvaavan pelaajahankintansa tanskalaisen NHL-kolmikon lähdettyä. Paluumuuttaja Josef Strakan jälkeen Lukko kiinnitti laitahyökkääjä

Jerry Ahtolan

. Kaksikolta odotetaan tehoja. Vaikka niin, että Straka syöttää ja Ahtola ampuu.

Turkulaislähtöinen Ahtola, 26, oli Lukon päävalmentaja Risto Dufvan toivelistalla jo viime keväänä. Silloin Ahtola ei ollut valmis muuttamaan. Nyt hän tuli ja jää myös ensi kaudeksi.

Dufva valmensi viime kaudella Ahtolan lisäksi myös Tommi Kovasta ja Arttu Ilomäkeä Tapparassa sekä Filip Riskaa Jypissä. Syksyllä Lukkoon liittynyt Petri Koskinen on Dufvan luottomiehiä Jukureista.

Pala palalta Lukon kokoonpano muuttuu jos ei Dufvan näköiseksi niin hänen mieltymystensä mukaiseksi kumminkin.

Mikä tärkeintä: näyttää, että Dufva on saamassa Lukon pelaamaan niin kuin JYP hänen aikanaan. Joukkueena, tehokkaasti.

Kovaselle juhlayllätys

Tommi Kovanen yllättyi viime lauantaina, kun hänet palkittiin 500:nnen SM-liigan runkosarjan ottelun kunniaksi.

– Luulin hakevani sen tavanomaisen plaketin, mutta sitten tulikin iso taulu, kertoi Kovanen.

Uusi Rauma lahjoitti karikatyyripiirroksen, joka on Teuvo Salmisen lehdestäkin tuttua käsialaa.

– Hyvin on piirtäjä minua katsonut, sillä tästähän löytyy niin iso nenä kuin takatukkakin, Kovanen kehui pelin jälkeen.

Suomen kierros tuntui jaloissa

Itse peliä Kovanen ei kehunut:

– Meiltä vähän nuhainen suoritus. Mielellään sitä olisi kotiyleisön edessä voittanut. Tuossa 500 pelin listassa tämä sijoittuu jonnekin sijoille 70-80.

Yksi syy ja selitys oli raskas viikko:

– Meillä oli takana satoja kilometrejä metsäteitä ja kaksi kovaa vieraspeliä. Ottelun lopussa loppuivat patruunat. Mutta piste kumminkin.

Kovanen pysyy 37-vuotiaana nuorempien vauhdissa mukana.

– Toivottavasti pelejä on paljon vielä edessä. Ei tässä niin vanhalta tunnu kuin nuorena olisi luullut. Ja rakastan jääkiekkoa samalla tavalla kuin ennenkin!

Raumalta parhaat maalivahdit

SM-liigan parhaat maalivahdit tulevat Raumalta. Maalivahtipörssin kärkikuusikko (ykkösvahdeista) oli ennen eilistä kierrosta: Antti Raanta Ässät 93,5 prosenttia, Atte Engren TPS 93,4, Juha Metsola Tappara 92,8, Tuomas Tarkki JYP 92,4, Mika Järvinen HPK 92,3 ja ja Petri Vehanen Lukko 92,2.

Heistä raumalaisia ovat Raanta, Engren, Tarkki ja Vehanen. Lisäksi Iiro Tarkki pelaa KHL:ssä.

Raanta siirtyy ensi kaudeksi Ässistä HIFK:hon. Länsi-Suomen tietojen mukaan vain KHL- tai NHL-sopimus voi enää estää raumalaisveskarin Stadiin muuton.

IFK:n nykyinen ykkösvahti Joni Ortio on Calgaryn palkkalistoilla ja palaa ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.

Rankkareita koko rahalla

Lukon ja HIFK:n matsi tarjosi viime lauantaina melkein 4300 katsojalle jännitystä koko rahan edestä, kun 1-1-tasapelin jälkeen ammuttiin 22 rankkaria.

Maalivahdit olivat liekeissä. Lukon Vehanen torjui kahdeksan yritystä, HIFK:n Ortio yhdeksän. Kenttäpelaajista kolme kävi koettamassa neljästi: Lukon Straka (yksi maali), HIFK:n Markus Granlund (yksi) ja Joakim Eriksson ( kaksi).

Kerran on Äijänsuolla nähty pidempikin rankkarikisa. Helmikuussa 2005 Lukko-HPK -matsissa pilkkuja vedettiin 28. Myös silloin maalivahdit olivat niskan päällä. Lukon Vehanen torjui yksitoista, Kerhon Miika Wiikman kaksitoista laukausta. Lukosta Pasi Saarela ampui kahdeksan rankkaria, joista kaksi tuotti maalin.

Myös viime kaudella SM-liigassa tahkottiin harvinaisen pitkä voittomaalikilpailu. Siinäkin Lukko oli toisena osapuolena! Lukko voitti Espoossa, kun 26. laukoja Kris Beech onnistui. Beech teki kaksi maalia viidestä laukauksesta.

Seuraava matsi pe 18.1. Lukko-TPS Kivikylän Areenalla klo 18.30.

www.kiekkoareena.fi