Sujahtiko sinne sarjapaikka? - SalBa hölmöili viime minuuteilla pisteet käsistään Turussa

SalBan hyökkääjä Erik Härkönen ilmoitti uskovansa ihmeisiin ja säilymiseen Salibandyliigassa.

Vielä neljä minuuttia ennen perjantaisen ottelun päättymistä Rauman SalBan tilanne miesten Salibandyliigassa näytti toiveikkaalta.

TPS–SalBa-ottelu oli päätöserässä tilanteessa 4–4, kun kotijoukkueen Eero Jalo hölmöili itselleen 2+10-minuutin käytösrangaistuksen. SalBan plakkariin oli kilahtamassa Turusta ainakin tasapelipiste, mahdollisesti ylivoimamaalin ja voiton myötä jopa kaksi.

Kun SB Welhot tarjosi raumalaisille auttavaa kättään johtamalla KooVeeta Tampereella, SalBalla oli herkullinen mahdollisuus kavuta sarjan hännillä jopa tasapisteisiin KooVeen kanssa.

KooVee kyllä hävisi, mutta niin hävisi SalBakin.

SalBa jätti ylivoimansa hyödyntämättä ja otti heti sen perään kahden minuutin joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta.TPS:n ykkösnyrkki ei jättänyt omaa mahdollisuuttaan käyttämättä, vaan Olli Kinnunen latasi turkulaisille viimeisellä minuutilla 5–4-voiton ja tärkeät pisteet taistelussa pudotuspelien kotiedusta.

– Ylivoima ei toiminut kyllä sitäkään vähää mitä muutamassa viime pelissä, SalBalle tehot 1+1 viimeistellyt Erik Härkönen totesi.

Salibandyliigaa on pelaamatta kaksi kierrosta. Tilanne sarjan pohjilla on se, että SalBalla on 12 pistettä, KooVeella 14, Steelersillä 16 ja OLS:lla 17.

Näistä joukkueista huonoin putoaa suoraan Divariin ja kaksi seuraavaksi heikointa karsii liigapaikastaan.

SalBa kohtaa vielä sarjan kaksi kärkijoukkuetta, sunnuntaina kotisalissaan Classicin ja ensi viikon lauantaina Nokialla KrP:n.

– Classic ei ole tainnut parinkymmeneen peliin hävitä, joten saamme kyllä taistella, että siitä voiton otamme. Eihän ohjelma oikeastaan voisi paljon kovempi enää olla, Härkönen myönsi.

SalBan liigapaikan säilymiseksi vaadittaisiin siis jo melkoinen ihme. Härkönen ilmoitti uskovansa ihmeisiin.

– Vielä on mahdollisuus ja ainakin itsellä on luottoa. Nyt mitataan, pystyykö koira kairaamaan karsintoihin.