Suomen parasta alivoimaa!

Lukko pelasi lauantaina kauden toistaiseksi parhaan pelinsä. HIFK kaatui Äijänsuolla 3-2.

– Hyvä lataus ja energia, tosi paljon maalipaikkoja, summasi kapteeni Otto Honkaheimo.

Lukko on voittanut kotipelinsä, mutta hävinnyt vierasottelunsa. Honkaheimon mielestä vieraskipsistä ei voi puhua.

– Ilves-peli oli hyvä, ei vaan voitettu. HPK-ottelussakin ensimmäinen erä oli hyvä, peli vain lässähti. Ensimmäistä ottelua lukuun ottamatta emme ole pelanneet vieraissakaan huonosti, kertasi Honkaheimo Radio Ramonan kiekkoaamussa.

Huomenna torstaina Lukko haastaa Jokerit Helsingissä.

– Jokerit on Kärppien ohella ennakkosuosikki sarjassa. Todella nimekäs porukka. Mutta silti voitettavissa kuten näytimme kotona, sanoo Otto viitaten Lukon 2-1-voittoon kotiavauksessa.

Perjantaina on viikon kotipelin vuoro. Blues tulee Raumalle.

– Hallissa on ollut hyvä meininki ja olemme saaneet kairattua pari voittoa. Siitä on hyvä jatkaa.

Honkaheimo haluaisi pelata myös lauantaina, mutta Lukolla on vapaa viikonloppu.

– Henkilökohtaisesti kannatan tasaisen tappavaa pelirytmiä tiistai, torstai, lauantai.

Lukon virallinen tavoite on 102 pinnaa ja kuuden sakkiin runkosarjassa. Millaisia henkilökohtaisia tavoitteita on kapteenilla?

– Parantaa viime kaudesta, pelata tasaisemmin. Roolin mukaista tekemistä, mikä tarkoittaa esimerkiksi paljon alivoimaa. Sitä pitää parantaa, verkko on heilunut turhan paljon. Tavoitteemme on Suomen paras alivoima.

Ammattikiekkoilijat saavat paljon palautetta, joka varsinkin sosiaalisessa mediassa voi olla tylyäkin. Miten pelaaja kestää ja käsittelee moisen?

– Mottoni on aina ollut, että pääsylipun maksaneella on oikeus sanoa mielipiteensä. Tulee kehuja ja tulee puukkoa selkään. Jos joukkuekaverit ja pukukopin porukka on tyytyväinen, niin sitten voi olla itsekin, sanoo Honkaheimo.