Suomen vahva kausi purjehduksen arvokisoissa sai jatkoa – tuoreella EM-mitalistilla yhteys myös Raumaan

Kaarle Tapper avasi aikuisten arvokisojen mitalitilinsä ja purjehti pronssille ILCA 7 -luokan EM-kilpailuissa Ranskassa.

Kaarle Tapper avasi aikuisten arvokisojen mitalitilinsä ja purjehti pronssille ILCA 7 -luokan EM-kilpailuissa Ranskassa. Tapper varmisti mitalinsa purjehtimalla maanantaina finaalilähdössä viidenneksi.

Nooa Laukkanen, jolla on sukujuuria Raumalla, puolestaan sijoittui samassa kisassa 33:nneksi. Molemmilla purjehtijoilla on yhteyksiä Raumaan myös yhteistyökumppaniensa kautta.

ILCA 7 -luokka tunnettiin aiemmin Laserina. Finaalipäivä oli jäädä Hyeresissä kokonaan kisaamatta kevyen tuulen takia, mutta purjehtijat pääsivät vesille puoli tuntia ennen aikarajan umpeutumista.

– Sain hyvän lähdön, ja homma oli heti niin sanotusti hanskassa. Pronssi varmistui, joten kyllä täytyy olla tyytyväinen, Tapper kommentoi tiedotteessa.

Tapper, 27, edusti viime vuonna Suomea Tokion olympialaisissa ja sijoittui Laser-luokassa yhdeksänneksi. Hän oli olympiaregatassa mukana jo vuonna 2016 Rio de Janeirossa.

Toissa kesänä Tapper oli mukana Rauman Purjehdusseuran miehistössä, joka voitti Louhi-veneiden SM-kultaa.

Suomalaisilla on ollut olympialuokissa vahva kausi. Aiemmin tänä vuonna Nacra 17 -pari Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen purjehti MM-pronssia ja EM-hopeaa.