Suomi varmisti jatkopaikkansa, mutta maalivahti joutui töihin Latviaa vastaan – Lukon puolustaja sivussa

Suomi ja Ville Koivunen saivat vääntää tosissaan Latvian kanssa. Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Suomi kuittasi torstaina jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa toisen voittonsa kukistamalla Latvian maalein 3–0. Sikäli voitto oli erittäin tärkeä, että se varmisti Suomelle paikan pudotuspeleissä.

Ihan rutiinisuorituksestakaan ei voi puhua, sillä Suomen maalivahti Jani Lampinen joutui torjumaan ottelussa 31 laukausta. Avauserässä Lampinen joutui venymään useampaan loistopelastukseen.

Suomen maalintekijät olivat Jani Nyman, Niko Huuhtanen ja Konsta Kapanen.

Lukko-sentteri Sami Päivärinnan saldo koheni yhdellä syöttöpisteellä, sillä hän alusti Kapasen tyhjään maalin tekemän 3–0-osuman. Päivärinta (1+3=4) on kolmen ottelun jälkeen Suomen paras pistemies.

Raumalaisittain suurin mielenkiinto kohdistui Suomen pakistoon, sillä Lukon puolustaja Kalle Ervastin tilalla kolmospakkiparissa pelasi Ville Ruotsalainen.

Discoveryn studioisäntä Juhani Henriksson tiesi kertoa, että kisoissa 0+3 tehopistettä jo syötellyt Ervasti oli sairaana.

Päävalmentaja Tomi Lämsä totesi pelin jälkeen Discoveryn haastattelussa, että hänellä ei ole lisätietoa Ervastin sairasloman pituudesta. Lämsältä kysyttiin myös, onko mahdollista, että 16-vuotias TPS-lupaus Aron Kiviharju nostetaan jatkossa kokoonpanoon.

– Katsotaan, mikä tämä Kallen tilanne on. Sehän sen ratkaisee, Lämsä vastasi. 

Suomi kohtaa B-alkulohkon viimeisessä ottelussaan Yhdysvallat lauantai-illalla kello 23.