Susanna Tapani sai taas yhden huomionosoituksen

Susanna Tapani on voittanut ringeten SM-kultaa viimeksi 2017. Kuva: Pekka Lehmuskallio


Seuratasolla RNK Flyersia edustava laitilalainen Susanna Tapani oli viime viikolla pelattujen ringeten MM-kisojen arvokkain pelaaja, ja kunnianosoituksen hän sai myös kotimaan kaukaloista.

Tapani valittiin ringeten SM-sarjan lokakuun kuukauden pelaajaksi. Palkinto myönnetään joukkueiden ja yleisön äänestyksen perusteella.

Tapani johtaa ringeten SM-sarjan pistepörssiä 68 tehopisteellä. Hänet on aiemmin valittu seitsemän kertaa sarjan tähdistökentälliseen ja kuudesti kauden päätteeksi sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Arvostusta riittää kuitenkin myös kuukauden pelaajan tittelille.

– SM-sarja on todella kovatasoinen sarja, joten totta kai tuntuu hienolta tulla valituksi kaikkien pelaajien joukosta! Se kertoo kuitenkin enemmän siitä, että joukkueen alkukausi on ollut todella hyvä ja tasainen. Kun joukkue suoriutuu hyvin alkavat yksilöt erottua myös, Tapani luonnehtii tiedotteessa.

Ringeten MM-kisoissa Tapani voitti pistepörssin tehoilla 8+8=16. Koska maailmanmestaruus ratkaistiin Suomen ja Kanadan kahden kohtaamisen perusteella, Tapani tykitti kisat läpi kahdeksan pisteen pistekeskiarvolla.

MM-kulta oli hänelle selvästi kauden päätavoite, mutta toinenkin iso merkkipaalu on mielessä. Tapani on juhlinut Suomen mestaruutta viimeksi 2017, ja tällä kaudella raisiolaiset tähtäävät tiukasti kultajahtiin.

Alkukausi on sujunut lupaavasti, sillä RNK johtaa sarjaa puhtaalla pelillä.

– Meidän joukkueemme vahvuus on laaja materiaali ja sitoutuminen joukkueeseen. Joukkueessamme on maailman kärkipelaajia jokaiselle pelipaikalle sekä erittäin lahjakkaita nuoria. Jokainen on sitoutunut joukkueen tavoitteeseen ja viihdymme hyvin toistemme seurassa, summaa Tapani.

Laitilalaisväriä joukkueessa edustavat myös tuoreet maailmanmestarit Jasmin Kiiski ja Maria Perkkola sekä Tessa Kiiski ja Iida Lehti. Laitilan Jyskeen paidasta tuttu on myös Siiri Säynäväjärvi.