Susanna Tapani siirtyy kiekkoilemaan kiinalaisseuraan – kaudessa erikoinen rytmi

Susanna Tapani kiekkoilee jatkossa kiinalaisseurassa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Naisleijonien tuore MM-pronssimitalisti Susanna Tapani jatkaa seurajoukkueuraansa Kiinassa, ensi talven olympialaisten kotimaassa. Laitilalaisen uusi seura on Shentzen KRS Vanke Rays, joka pelaa Venäjän naisten liigassa. Tukikohtaansa joukkue pitää Moskovassa.

Tapani, 28, liittyi uuteen joukkueeseensa viime viikolla, pari päivää Calgaryssä pelattujen MM-kisojen jälkeen.

– Olen erittäin innoissani ensimmäisestä oikeasta ammattilaissopimuksesta, Tapani kertoi tiedotteessa.

Venäjällä pelataan vasta koronan takia kesken jääneitä viime kauden finaaleja. Sen jälkeen Shentzen KRS Vanke Raysin ulkomaalaispelaajat antavat tilaa Pekingin olympialaisiin valmistautuville kiinalaispelaajille.

Joukkueessa pelaavat suomalaisista myös puolustajat Anna Kilponen ja Minnamari Tuominen sekä hyökkääjä Michelle Karvinen.

Lisäksi joukkueessa on yhteensä kymmenen kanadalaista, kolme amerikkalaista, kaksi venäläistä, yksi tshekki ja yksi ruotsalainen. Kiinalaispelaajia kokoonpanossa on vain viisi.

Erikoisen järjestelyn avulla Tapani voi valmistautua olympiaturnaukseen Turussa ja pelata ringeten SM-sarjaa RNK:ssa. Kiinalaisjoukkueeseen hän palaa olympialaisten jälkeen.

– Tietysti erikoisjärjestelyt sopivat minulle hyvin, koska nyt pääsen valmistautumaan olympialaisiin Suomessa. Kaiken kaikkiaan vielä on aika epätodelliset fiilikset, että nyt voi oikeasti sanoa, että on ammattilaisjääkiekkoilija, Tapani kertoi.