Suu suppuun! Päävalmentaja Anna Signeul ei kommentoinut Länsi-Suomessa kaltoinkohtelustaan kertoneen entisen apurinsa syytöksiä

Helmarien päävalmentaja Anna Signeul ei suostunut kommentoimaan entisen apuvalmentajansa Maiju Ruotsalaisen esiin nostamia asioita. Ruotsalainen kertoi torstaina Länsi-Suomen haastattelussa, ettei Signeul katsonut hänen äitiyttään hyvällä. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue avaa EM-lopputurnauksen perjantaina, kun englantilaiskaupunki Milton Keynesissä vastaan asettuu alkulohkon startissa Espanja. Vastustaja lähtee peliin haavoittuneena, mutta lähtökohdat ovat silti selvät: ottelussa on vain yksi suosikki.

Espanja menetti viime hetkillä turnausryhmästään maailman parhaaksi pelaajaksi arvostetun Alexia Putellasin, joka joutui sivuun pahan polvivamman takia. Jo aiemmin polven pettäminen perui hyökkääjätähti Jennifer Hermoson kisamatkan.

Onnellista ilmettä Helmareissa on nostanut tähtipuolustaja Natalia Kuikan paluu ryhmään. Kuikka sairastui ennen viime lauantain Hollanti-maaottelua, mutta on nyt palannut joukkueeseen. Portland Thornsin topparin pelaaminen Espanjaa vastaan ratkeaa päävalmentaja Anna Signeulin mukaan ottelun aattoiltana tai pelipäivän aamuna.

– Odotamme innolla turnauksen alkua. Valmistelut ovat olleet hyvät, ja olemme iloisia, että kaikki pelaajat ovat nyt mukana. Se, että otteluun odotetaan 16 000:ta katsojaa ja 1 500:aa suomalaisfania, on aivan upeaa. Olemme valmiina, Signeul vakuutti.

Ei vastausta kohuun

Viime päivinä kohua nostattaneeseen kysymykseen maajoukkueen valmennuksen vaihtuvuudesta Signeul ei vastannut.
Maajoukkueen entinen apuvalmentaja Maiju Ruotsalainen kertoi torstain Länsi-Suomen haastattelussa (7.7.), ettei hänen äitiyttään hyväksytty.

– Minulle sanottiin, että minun olisi pitänyt ilmoittaa aikeistani hankkia lapsia ennen kuin otin vastaan tuollaisen työn. Myöhemmin sanottiin, että no, tämä yksi lapsi vielä menee, kun sille ei enää mitään voi. Mutta jos aion hankkia lisää lapsia, se pitää kertoa tässä ja nyt, Ruotsalainen muun muassa sanoi. 

Ruotsalainen otti alunperin asian esiin Ylen tiistaisessa tv-lähetyksessä.

Ruotsalaisen syytöksiin vastasi Länsi-Suomelle Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande.

Torstaina asiasta kysyttiin Signeulilta itseltään. 

– Casagrande kommentoi jo tuota asiaa, joten jatkokysymyksiin tästä pyytäisin häntä vastaamaan. Se, mitä haluaisimme nyt tehdä, on keskittyä tähän turnaukseen. Tämä on upea mahdollisuus tuoda esiin suomalaista naisjalkapalloa, Signeul sanoi.

Milton Keynes
STT–Länsi-Suomi

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Äitiyskohun aiheuttanut huippuvalmentaja Länsi-Suomelle: "Minulta kysyttiin, miten voin olla hyvä valmentaja, kun olen hankkinut lapsen"

Näin Palloliitto vastaa huippuvalmentajan nostattamaan äitiyskohuun: "Tulosta ei voi hankkia hinnalla millä hyvänsä"