Sykora luottaa Azevedoon ja raumalaismolareihin

KHL-liigan Lev Prahan päävalmentajana aloittava Vaclav Sykora , 60, tapasi raumalaistoimittajia jokin aika sitten Prahan lentokentällä. Sykora muistelee vieläkin aikaansa Raumalla ja Lukon peräsimessä lämmöllä.

– Minulla oli siellä paljon hyviä pelaajia, kuten Kalle Sahlstedt , Kimmo Rintanen ja Mika Alatalo , Lukon päävalmentajana kaudet 1993-96 ollut Sykora muistelee.

– Rauman vuodet oli tosi hienoa aikaa. Yksi lapsistanikin syntyi siellä. Siellä on myös edelleen hyviä ystäviä. Terveisiä vaan Sipilän perheelle, Sykora heittää.

Raumalaiset maalivahdit

Lev Praha lähtee ensi kauteen raumalaisella maalivahtikaksikolla, kun Petri Vehanen siirtyi sinne Lukosta ja Atte Engren Turun Palloseurasta.

– On sattumaa, että molemmat maalivahtimme ovat kotoisin Raumalta. Heidän valintaan vaikuttivat toki muutkin seikat, kuin raumalaisuus, Sykora kommentoi.

– Itse asiassa vasta sopimuksen kirjoittamisen jälkeen sain kuulla, että Attekin on lähtöisin Raumalta.

Haluaisitko Prahaan myös raumalaisen maalivahtivalmentajan, Ari Moisasen ?

– Sellaisesta ei ole ollut puhetta, Sykora naurahtaa.

Azevedo


pärjää kyllä

Lukosta Lev Prahaan siirtyi myös pistenikkari Justin Azevedo.

– Kävin Suomessa katsomassa kaksi Lukon ja Jokerien puolivälieräpeliä, joissa Azevedo teki 3+1 pistettä. Kerroin ystävälleni Hannu Vanhatalolle , että ”sori, mutta haluan Azevedon joukkueeseeni”. Hannu kertoi Justinin tehneen sopimuksen TPS:n kanssa, joten jouduin painostamaan seurajohtoamme ostamaan hänet sieltä ulos. Onneksi sopimuksessa oli KHL-pykälä, valottaa Sykora.

– Olen innoissani Azevedosta. Hän on hieno pelaaja. Pidän hänen tyylistään ja hän taistelee joka tilanteessa, vaikka on pienikokoinen. Hän pärjää KHL:ssa varmasti.

Vaclav Sykoran mukaan joukkue alkaa olla valmiina. Mukana rivissä on viisi suomalaista, eli maalivahtikaksikon lisäksi Teemu Ramstedt, Topi Jaakola ja

Mikko Mäenpää

.

– Joukkue tulee olemaan viime kautta vahvempi, lupaa Sykora.

Aina välillä on ollut puhetta, että KHL-liigaan tulisi myös suomalaisjoukkueita.

– Kaikki on varmasti kiinni rahasta. Siellä pelaaminen pitkine matkoineen tulee todella kalliiksi, Sykora sanoo.