TPS iski jälleen viidesti Lukon verkkoon: "Voimme tehdä urapolkuja ja strategioita, mutta lopulta kysymys on siitä, mitä jäällä tapahtuu"

Pekka Virta toivoo, että hänen pelaajansa saivat torstaina Turusta reppuun paljon opettavia kokemuksia matkalla kohti liigakautta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman Lukko ja Turun Palloseura ovat pelanneet kuluvalla harjoituskaudella jääkiekkoa toisiaan vastaan 90 minuuttia. TPS on tehnyt siinä ajassa kymmenen maalia, Lukko neljä.

Torstaina joukkueet pelasivat Kupittaalla ensimmäisen täysimittaisen 60 minuutin harjoitusottelun.

Loppulukemat olivat samat kuin 30 minuutin Pitsiturnaus-pelinkin jälkeen: 5–2.

– Siellä oli paljon hyvää, mutta paljon oli sitäkin mitä voi petrata, Lukon valmentaja Pekka Virta tiivisti.

Kaikkiaan hän näki joukkueen saaneen arvokasta oppia ja kokemusta matkalla kohti jääkiekkoliigaa. Oppia, jota ei saa mistään muualta kuin pelistä.

– Tuon tasoinen vastustaja näyttää totuuden kaikista parhaiten. Voimme puhua mitä vain, tehdä urapolkuja ja strategioita, mutta lopulta kysymys on siitä, mitä jäällä tapahtuu, Virta sanoi.

Jäällä tapahtui sellaista, että TPS meni avauserän loppupuolella 2–0-johtoon Lauri Pajuniemen ylivoimamaalilla ja Zach Budishin alivoimamaalilla.

Myös Lukon Justin Danforthin 2–1-kavennus toisen erän alussa tuli ylivoimalla. Vaikka Budish viimeisteli erässä voittomaaliksi jääneen 3–1-osuman, oli se vierasjoukkueelta vahva.

– Toisessa erässä painoimme kovin päälle, mutta emme saaneet sitä näkymään taululla, Virta kuvaili.

Päätöserässä Markus Nurmi ja illan toisen alivoimamaalin tehnyt Ilari Filppula veivät TPS:n 5–1-johtoon ennen Arttu Ilomäen kavennusta.

– Meidän maalinteko- kautta maalinestopelimme suhde oli sellainen, ettei se paljon liigapisteitä tuottaisi. Puolustuspeliin jäi petrattavaa, henkilökohtaisia virheitä tuli liikaa, emmekä pärjänneet maalivahtipelissä vastustajalle, Virta luetteli.

TPS:n maalivahdille Rasmus Tirroselle kirjattiin 23 torjuntaa, Lukon maalille maajoukkuekomennukselta palanneelle Lassi Lehtiselle 15 torjuntaa.

Niin ikään alle 20-vuotiaiden kanssa Kanadassa olleet Linus Nyman ja Ville Petman pelasivat ensimmäisen pelinsä Lukon liigapaidassa.

– Ei tässä niin kauhean kaukana olla. Täytyy olla kärsivällinen ja tajuta, kuinka paljon joka päivä pitää tehdä töitä, että näissä peleissä pärjää, Virta totesi.

Lukon kokoonpano Turussa:

  • Maalissa Lassi Lehtinen, varalla Oskari Setänen
  • 1. kenttä: Janne Keränen–Arttu Ilomäki–Heikki Liedes, Janne Niskala–Jakub Krejcik
  • 2. kenttä: Linus Nyman–Justin Danforth–Toni Koivisto, Mark Auk–Tarmo Reunanen
  • 3. kenttä: Aaro Vidgren–Tapio Laakso–Niklas Ylitalo, Rony Ahonen–Roni Sevänen
  • 4. kenttä: Eetu Koivistoinen–Jere Friberg–Ville Petman, Antti Palojärvi
  • TPS:n tehot: Zach Budish 2+0, Ilari Filppula 1+0, Markus Nurmi 1+0, Lauri Pajuniemi 1+0, Patrick Bjorkstrand 0+1, Lucas Ekeståhl-Jonsson 0+1, Lauri Korpikoski 0+1, Hannu Kuru 0+1, Oula Palve 0+1, Rasmus Tirronen 23 torjuntaa.
  • Lukon tehot: Justin Danforth 1+0=1, Arttu Ilomäki 1+0, Mark Auk 0+1, Linus Nyman 0+1, Lassi Lehtinen 15 torjuntaa.
  • Yleisöä: 1648