Taas mennään!

Miehenne hallin nurkilta on jälleen palannut kehiin, vetänyt villapaidan ylleen ja raappahousut jalkaan sekä suunnannut metsästämään tarinoita Äijänsuolle. Jääkiekkokausi pyörähti Rauman Lukon osalta käyntiin eilen Porissa ja tänään kohdataan Jokerit kotiareenalla. Menkäähän kaikki ihmeessä paikalle ja vieläpä ajoissa. Ihan kaikkea ei parane tässä etukäteen paljastaa, ettei yllätys mene ihan pilalle.

Mutta jotain suurta ja näyttävää on luvassa ja muutoinkin esimerkiksi Lukon sisääntuloon on keksitty uusia elementtejä. Samoin ottelutapahtumaan yleensäkin.

HHH

Miten mahtaa ketun ja kukon yhteiselo lähteä toimimaan? Fox Bariin on nimittäin saatu Laitilan Kukkoa hanaan. Foster´s pysyy kuitenkin edelleen Hartwallin reviirinä.

HHH

Kauden alussa esitetään monella taholla tietenkin arvioita, miten joukkueet tulevat pärjäämään. Helsingin Sanomat kirjoitti arvioissaan Lukon olevan mitaliainesta. Veikkaus ei taas vetolistallaan rankkaa Lukkoa kovinkaan ylös. Lukon kerroin on 13,00, kun pienin kerroin on Kärpillä 5,40 ja suurimmat Ilveksellä ja SaiPalla 80,00.

HHH

Myös monilla työmailla ja muissakin porukoissa lyödään epävirallisia vetoja. Meikäläinen rankkasi eräässä sellaisessa runkosarjan voittajaksi Kärpät ja perässään Tappara, Jokerit ja HIFK. Lukon sijoitin runkosarjan sijalle viisi. Loppuun yritin hakea hieman yllätyksellisyyttä ja lista jatkuu sijasta kuusi alaspäin seuraavasti: Pelicans, JYP, Blues, HPK, Ässät, TPS, KalPa, Ilves ja hännänhuippuna SaiPa. Ans kattoo, kui äijän käy...

HHH

Sitten vielä mainio jääkiekkoon liittyvä pätkä Jake Nymanin uudesta kirjasta Rakas vanha vinyyli:

”SM-liigan pudotuspeleissä keväällä 2000 Espoon Blues oli jäämässä pahasti alakynteen Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Tuolloin Bluesin päävalmentajana toiminut Sakari Pietilä soitti minulle ja kysyi, voisinko suositella jotain ’hengennostatuskappaletta’ ennen sen illan matsia pukuhuoneessa soitettavaksi. Puhki kuluneet Queenin We Will Rock You ja Abban The Winner Takes It All kun olivat aikaa sitten menettäneet tehonsa.

Nappasin levyhyllystäni Doorsin ensimmäisen albumin ja soitin Sakelle puhelimessa levyn avauskappaleen Break on Through (to the Other Side). Hän innostui siitä ja sanoi painelevansa levykauppaan siltä istumalta. Ja niinhän siinä vain kävi, että vaikka Blues lopulta hävisi neljännesvälierät HPK:lle luvuin 3–1, niin sen matsin espoolaiset voittivat – mikä oli tietysti yksinomaan minun ansiotani.”

Juorut, tositarinat ja juttuvinkit:


ari.anteroinen@marvamedia.fi


Twitter: @AriAnteroinen