Taas tuli KULTAA!!! – Lukon A pystyi uusimaan viimevuotisen Suomen mestaruutensa

Elmeri Hällfors nappasi ratkaisijan viitan Kuopion illassa.

| Päivitetty

Nyt saa kai jo puhua dominoinnista! Lukko on nimittäin jälleen A-nuorten, virallisesti U20-ikäluokan Suomen mestari. Toinen peräkkäinen mestaruus varmistui tyylikkäällä esityksellä Kuopiossa, mistä Lukko haki viidennestä finaalista 4–0-voiton. Mestaruus irtosi voitoin 3–2.

Ratkaisevan voiton avaimia olivat erityisesti Lukon tiiviimpi ja uhrautuvampi joukkuepeli, kurinalaisuus ja hermokontrolli sekä pykälää parempi maalivahtipeli. Lukon joukkueesta paistoi rutiini, jota iso osa pelaajista pääsi kauden mittaan kartuttamaan miesten Liigan otteluissa.

Lukon suurin sankari oli maalin ensimmäisessä ja toisessa erässä laukonut hyökkääjä Elmeri Hällfors. Kumpaankin osumana syöttöpisteet merkittiin Aleksi Käyrälle ja Daniil Trakhtille.

Lukon maalilla Juuso Helomaa tylsytti KalPan hyvätkin maalintekoyritykset. KalPa painoi rajusti päälle koko päätöserän ja pääsi kahdesti yrittämään ylivoimallakin, mutta rauhallisen Helomaan edessä tiiviisti puolustanut Lukko kesti.

Lopullinen ratkaisu tuli kuusi minuuttia ennen loppua KalPa-vahti Jami Pasasen hienoisesta hölmöilystä. Tämä odotti Lukon omasta päädystä lähettämän kiekon menevän pitkäksi, mutta laatta osuikin maalin sivurautaan ja kimposi päätyyn. Lukon Sami Päivärinta oli ensimmäisenä päätykiekossa ja syötti Lenni Hämäläiselle, jonka tulinen rannelaukaus painui tarkasti takanurkkaan.

KalPa otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle jo yli neljä minuuttia ennen loppua, mutta Lukko ei ollut murrettavissa. Lopussa KalPan pitkän painostusjakson aikana usea Lukon pelaaja heittäytyi mustelmia pelkäämättä kiekkojen tielle, ja lopulta 21 sekuntia ennen loppua Kalle Ervasti laukoi kiekon tyhjään KalPan maaliin. Niiralan montussa alkoivat riehakkaat sinikeltaiset juhlat.