Tahmeakin peli riitti Lukon B:lle voittoon – "Meinasivat perusasiat unohtua"

Lukko voitti perjantaina Ilveksen kotonaan. Seuraavaksi edessä on tauko sekä peleistä että harjoituksista.

| Päivitetty

Lukko otti 4–2 (1–1, 1–1, 2–0) -voiton Ilveksestä jääkiekon B-nuorten SM-sarjassa perjantaina. Voitosta huolimatta Lukon vastuuvalmentaja Ville-Vesa Vainiola ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Vähän oli vaikeaa. Viime viikonloppuna pelasimme yhden kauden parhaista peleistämme ja treenasimme viikon hyvin. Ehkä nyt ajattelimme, että peli tulee kuin itsestään, Vainiola totesi.

Vainiola oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että joukkue sai kaivettua voiton tahmeallakin pelillä. Raumalaiset tekivät peräti kolme ylivoimamaalia.

– Alivoima oli hyvää, maalivahtipeli oli hyvää ja ylivoima oli hyvää, silloin yleensä tulos on hyvä, Vainiola tiivisti.

Viisikkopeli sakkasi valmentajan mielestä vielä toisessakin erässä, sillä Vainiola käytti aikalisän ajassa 25.00, vain 46 sekuntia sen jälkeen kun Lukko oli siirtynyt 2–1-johtoon.

– Jokin oli varmaan valmistautumisessa mennyt pieleen, kun meillä meinasivat kaikki perusasiat unohtua. Se on tietysti erittäin hyvä merkki, että voimme voittaa tällaisellakin pelillä.

Lukon tehokkain perjantaina oli puolustaja Arttu Välilä tehopistein 1+1. Maalinteossa onnistuivat myös Jasper Inkinen, Daniel Sahlstedt ja Eemeli Huhtanen. Matias Piiraiselle merkittiin kaksi syöttöpistettä. Maalivahti Jooa Sammalniemi torjui 29 kertaa.

Lukko on aloittanut varsinaisen SM-sarjan ottamalla kuudesta ottelusta kolme voittoa ja yhdeksän sarjapistettä. Nyt edessä on ottelutauko, sillä Lukon seuraava peli SM-sarjassa on vasta ensi vuoden puolella tammikuussa. Vainiolan mukaan taukoa tulee myös harjoituksista.

– Muutama päivä treenataan ja sitten päästään ansaitulle tauolle. Tässä on pelattu kova syksy ja alkutalvi, joten joukkue on ansainnut sen, Vainiola sanoi.