Tähtäimessä jo kymmenes peräkkäinen - Jokerit on muutakin kuin Eeli Tolvasen rannelaukaus

Jokerien peli kulkee vakuuttavasti. Kuva: Mikko Taipale

Jokerien alkukausi KHL:ssä on ollut todella vahva. Takana on 12 ottelua, joista yhdeksän viimeisintä helsinkiläiset ovat voittaneet. 

Syksyn suurimmat otsikot on kerännyt nuoren Eeli Tolvasen terävä rannelaukaus. Vaikka Tolvanen onkin joukkueen tilastoykkönen 16 tehopisteellään (9+7), Jokerit on paljon muutakin.

Joukkueen tanskalaiskapteeni Peter Regin nostaa esiin myös maalivahti Ryan Zapolskin erinomaiset esitykset. Zapolski on pelannut 11 ottelua ja torjunut kiekkoja 94,6 prosentin varmuudella. Jokerit on päästänyt toistaiseksi vasta 20 maalia.

– Eeli on todella erityinen pelaaja ja paranee päivä päivältä. Uskon, että hän voi olla supertähti NHL:ssä. Hän on tehnyt meille tärkeitä maaleja, mutta yhtä lailla myös Zapolski on ollut todella hyvä, Regin huomauttaa Jokerien tiedotteessa.

–  Emme ole päästänet paljon maaleja, se on ollut merkittävä asia. Kun ei päästä maaleja, ei tarvitse tehdäkään niin montaa voittaakseen, hän jatkaa.

– Myös nelosketju on ollut hyvä koko kauden. He ovat myös tehneet paljon maaleja ja luovat meille paljonmomentumia energiallaan ja luistelullaan, todella hyvää peliä. Oikeastaan koko joukkue pelaa oikealla tavalla, minkä myötä saamme mahdollisuuden voittaa, Regin muistuttaa.

Regin on itse kerännyt tällä kaudella tehot 1+4=5, joka on vaatimaton lukema verrattuna viime kauden pistetahtiin. Jokerikippari on kuitenkin pelannut luotettavasti kahteen suuntaan ja ottanut esimerkiksi 233 aloitusta 60,5 prosentin tarkkuudella.

– Olisi tietenkin kiva saada enemmän pisteitä, mutta kun voitamme, se ottaa minulta osan paineista pois. En ole millään tapaa huolissani, sillä paikkoja on ollut paljon. Kun on paikkoja, maalejakin tulee ennemmin tai myöhemmin, Regin luonnehtii.

Jokerit hakee kymmenettä peräkkäistä voittoaan tiistaina kotijäällään. Vastustajaksi peliin saapuu Torpedo Nižni Novgorod.