Tähtipelaaja suunnittelee boikottia, jos NBA:n paluupykälät eivät miellytä: "Harjoittelen ja teen kaiken joukkueen kanssa, mutta peleissä istun penkillä"

Portlandin peliä pyörittävää Damian Lillardia (oik.) ei kiinnosta palata parketeille, jos joukkueen peleissä ei ole panosta. Kuva: Etienne Laurent/AOP

NBA-koripalloliiga pähkäilee pelien paluuta koronaviruksen pakottamalta tauolta, ja pohdinnoissa on esillä erilaisia tapoja kesken olevan runkosarjan pelaamisen suhteen.

Mediatietojen mukaan liiga muun muassa haluaisi, että jokainen seura pelaa runkosarjasta vähintään 70 ottelua, jotta televisiosopimusten ehdot täyttyisivät.

Hankalaa asiasta tekee se, että pudotuspeleistä rannalle jääville joukkueille moinen 70 ottelun vaatimus tekee paluun jälkeisistä peleistä pakkopullaa.

Esimerkiksi länsilohkossa juuri pudotuspeleistä putoavan paikalla olevalla Portland Trail Blazersilla ei ole suuria mahdollisuuksia ohittaa edellään olevaa, viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaa Memphis Grizzliesiä.

Portlandin tähtitakamies Damian Lillard onkin valmis boikotoimaan turhia pelejä.

– Jos kausi jatkuu ja aiotaan vain lisätä muutama ottelu runkosarjan saamiseksi loppuun ja meidät heitetään pelaamaan merkityksettömiä pelejä, ilman todellista mahdollisuutta pudotuspeleihin, minä aion olla toki joukkueen mukana, mutta en ota osaa peleihin. Harjoittelen ja teen kaiken joukkueen kanssa, mutta peleissä istun penkillä, Lillard jyrähtää.

Lillardin mukaan viimeiset pudotuspelipaikat voisi ratkaista pienoisturnauksilla, joissa pelaisivat pudotuspelirajan tuntumassa olevat joukkueet.

– Esimerkiksi sellainen turnaus, jossa lohkon sijoilla 7–12 olevat joukkueet pelaavat pudotuspelipaikoista. Se olisi täydellistä, Lillard näkee.