Tähtipoika ja muita akteja

Raumalainen opettaja ja rokkimies Kalle Valanne kiikutti hallin nurkille vanhan Suosikki-lehden helmikuulta 1965. Kyseisessä lehdessä oli juttua Matti ”Mölli” Keinosesta otsikolla ”Rauman hyökkäävä tähtipoika”. ”Länsirannikon kauhu” heitti jutussa muun muassa, että ”heitelkää minua lumipalloilla, pulloilla, millä tahansa, mutta älkää viskelkö eteeni rahoja”.

Kyseinen lehti muuten löytyi Kullanperän koulun vintiltä, kun sitä siivottiin. Kalle jätti lehden toimittajan haltuun ja totesimme yhdessä, että jos Laaksosen Pekka vain haluaa, niin lehden voi laittaa esille Äijänsuon perinnetilaan.

HHH

Miksi Lamppu meni Kuopioon? Moni raumalainen näet ”tietää”, että Petri Lammassaarella oli voimassa jonkinlainen esisopimus Lukossa pelaamisesta, kunhan mies tervehtyy. Mutta varsinaista sopimusta ei Lukko ollut vielä halukas tekemään, koska Lampun pelikuntoon tuleminen ei ollut selvillä. Ja olihan siinä riski.

Mutta KalPa oli valmis ottamaan sen riskin, että Lammassaari kuntoutuu ja on kenties jo keväällä ratkaisevassa roolissa. Kuopiossa tehtiin pahvi tästä ja vielä tulevastakin kaudesta.

Aika näyttää, kannattiko riskinotto, mutta ei tämän nyt ihan näin pitänyt mennä?

HHH

Lukossa kaudet 1996-98 puolustajana pelannut Harri Aho toimii nykyisin Oulun Kärppien urheilutoimenjohtajana. Mies vieraili Osuuskauppa Keulan tilaisuudessa ennen torstaista Lukko-Kärpät -ottelua. Toimihan Aho perheineen aikoinaan muun muassa Keulan ”mannekiinina” mainoksissa.

Harrille sattui pieni lipsahdus, kun hän kertoi yhden lapsistaan syntyneen Raumalla.

– Tai itse akti tapahtui Porissa, Aho sanoi.

Juontajan oli pakko tarkentaa, mitä aktia tarkoitettiin.

– Siis se synnytys, tajusi Aho itsekin.

Kyllä nauru maittoi!

HHH

Torstaina hallissa vaelteli Eetu-ketun kilpailijana, tai kenties kosijana, eräs toinenkin kettuhahmo. Kyseessä oli narttu. Harmi vaan, että kamera ei ollut mukana.