Tähtiveskari Rinne suitsuttaa raumalaista osaamista

Suomen maajoukkuemaalivahti Pekka Rinne on vetänyt vasta pari harjoitusta maalivahtivalmentaja Ari Moisasen kanssa, mutta kaksikko tuntuu löytäneen jo lyhyessä ajassa yhteisen sävelen.

Moisanen veti tiiviin maalivahtitreenin tiistaina päivällä Turkuhallissa Rinteen ja toisen maalivahdin Tuukka Raskin kanssa ennen kuin pelaajat saapuivat jäälle.

Ei kai Moisanen ole ehtinyt pilata Vezina Trophy -ehdokkaan torjuntapakettia parissa päivässä?

- Ei, ainakin vielä tuntuu hyvältä. Sain muutaman kopinkin, Rinne naurahtaa.

Kaksikko ei ole ennestään toisilleen tuttu, mutta Turun turnausviikon aikana keskusteluita ja yhteistä jääaikaa tulee jo hyvin alle.

- Moisanen on tehnyt pitkään hyvää työtä Lukossa. Tähän asti kaikki on tuntunut hyvältä. Hänellä on sopivan rento ote, Rinne kehuu.

Rinnekin tietää hyvin, ettei viikon aikana ole tarkoituksena muuttaa Rinteen torjuntatyyliä tai hioa pilkuntarkasti teknisiä yksityiskohtia.

- Enemmänkin kyse on siinä, että löytää omat vahvuudet ja hyvän fiilikset. Siinä tarvitaan varmasti Moisasen apua.

Rinne aloittaa Suomen maalissa keskiviikkona Venäjää vastaan. Torjuntatuntuma on hyvä, sillä Rinne ehti pelata KHL:n Minskissä 11 peliä.

- KHL:ssä on esimerkiksi enemmän aikaa pelata kiekkoa mailalla kuin NHL:ssä. Ylivoimahyökkäyksissäkin asiat tapahtuvat hiukan hitaammin, mikä muuttaa vähän omaakin peliä.