Taistelu kiekosta illan pääteemana, kun KalPa ja Lukko iskivät yhteen – " Jos ei muualla, niin Raumalla johtomiehet muistavat tämän pelin aika pitkään"

Jonne Tammela osui kahdesti, mutta Samu Perhonen torjui KalPalle voiton.

Samu Perhonen oli pelannut tällä kaudella vain yhden ottelun, mutta isokokoinen maalivahti ei antanut sen häiritä.

KalPan oli pakko vaihtaa ykkösveskarinsa Eero Kilpeläinen sivuun jo Lukko-ottelun avauserässä.

Perhonen luisteli luukulle, pomputteli aluksi kiekkoja mutta sai päätöserässä todellisen jumalmoodin päälle.

Perhonen torjui kolmannessa erässä 22 laukausta, ja pitkälti hänen ansiostaan KalPa kukisti Lukon maalein 3–2 (2–1, 1–1, 0–0).

– Aluksi kiekko pomppi kuin kuuma peruna ja meni helppo maalikin. Sen maalin jälkeen se vähän herpaantuikin, Perhonen kertasi CMoren haastattelussa.

Kysymyksestä päätöserän vireestään hän lähinnä hämmentyi.

– Yritti vaan nähdä kiekkoa, Perhonen sanoi.

Tammela osui kahdesti vanhassa kotihallissaan

Kahdesti kiekko KalPan maaliin torstaina päätyi, ja molemmilla kerroilla sen sinne toimitti kuopiolaisseurassa liigajäille ponnistanut Jonne Tammela.

Tammela viimeisteli molemmat osumansa terävillä laukauksilla nopeiden hyökkäysten päätteeksi.

Ensimmäisen kiekon sai kaivaa nuotastaan Kilpeläinen, toisen Perhonen.

– Kaksi ensimmäistä erää me olimme mun mielestäni aika heikkoja. Ei pelattu kuten oli sovittu ja haluttiin pelata, Tammela sanoi Länsi-Suomelle pelin jälkeen.

– Kolmannessa erässä taas ei saatu niitä tarvittavia maaleja. Meillä oli ihan hyviä paikkoja, mutta niitä alkoi tulla liian myöhään, hän jatkoi.

– Jos niitä olisi tullut aikaisemmin, tämä olisi ollut meidän pelimme, mutta turha sitä on jossitella.

Lukko hävisi ensi kertaa avauserän

Lukko on tällä kaudella ollut erinomainen etenkin pelien alussa, sillä raumalaiset olivat ennen torstaita päästäneet ottelun avausmaalin verkkoonsa vain kahdesti, eivätkä sinikeltaiset olleet hävinneet kertaakaan ensimmäistä erää.

Tasan samalla saldolla peliin lähti kuitenkin myös KalPa, ja kuopiolaisten tilastofaktat pätevät edelleen.

Pelin avausmaalin punnersi KalPalle Jesse Graham, joka vippasi laatan verkkoon Robin Pressin mailan kautta.

Tammela tasoitti, mutta Aleksi Klemetti tykitti KalPalle erävoiton.

– Me emme pysyneet kiekossa, ja kaveri pääsi hyökkäämään raikkaana, Tammela totesi.

– Me jouduimme puolustamaan ja pyörimään omissa. Siinä on vaikea hyökätä kun olet puhki.

Molemmilla käytössä sama pelifilosofia

KalPa ja Lukko pelasivat käytännössä toistensa aseilla, sillä molemmat pyrkivät hallitsemaan kiekkoa ja pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä.

Vastakkain olivat saman valmennustiimin entiset jäsenet, sillä KalPan kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Tommi Miettinen toimi aikanaan Pekka Virran apuvalmentajana.

– Ne yrittävät pelata aika samalla tavalla kuin me. Taistelu kiekosta oli pääteema, Tammela luonnehti.

– Ne pitivät kaksi erää kiekkoa, me saatiin pidettyä yksi erä. Se on aika hyvä summaus.

Toisessa erässä maalit menivät tasan, kun Juuso Könönen ohitti Lassi Lehtisen periodin toisella minuutilla ja Tammela pystyi kavennukseen erän puolivälissä.

Päätöserä vietettiin käytännössä KalPan puolustusalueella.

– Me saatiin riittävä määrä ylivoimaa, mutta ne pelaajat, jotka pelaavat meillä ylivoimaa, eivät olleet reissussa mukana, Lukon päävalmentaja Pekka Virta huomautti.

Kamppailu, joka jätti paljon hampaankoloon

Lukolta puuttuivat torstain pelistä Kristian Pospisil loukkaantumisen vuoksi sekä Karjala-turnauksessa Suomea edustaneet Oskari Setänen, Vili Saarijärvi, Eetu Koivistoinen ja Aleksi Saarela.

Sivussa olivat siis Lukon alkukauden kolme parasta pistemiestä.

KalPan puolustuksesta vastaavasti puuttuivat normaalisti isoja minuutteja pelaavat Lasse Lappalainen ja Mikael Seppälä.

– Meiltä puuttui neljä äijää. Ei se ole mikään selitys, miksi ei saatu ylivoimalla maalia, mutta ei se helppoakaan ollut, Virta totesi.

Lukas Klokin keskiviikkoinen koronatesti osoittautui negatiiviseksi, joten tshekkipakki pääsi mukaan kamppailuun.

Kuopiossa nähtiin myös lukkolainen liigadebyytti, kun Miro Markkula pääsi mukaan nelosketjun sentteriksi. Hän kellotti peliajan 7.08.

– Pojat pistivät sen mitä löytyivät, Virta arvioi.

– Kokonaisuudessaan aika sekava peli, josta jäi paljon hampaankoloon. Jos ei muualla, niin Raumalla johtomiehet muistavat tämän pelin aika pitkään.

Virta ei avannut kommenttiaan tarkemmin, mutta Lukko olisi halunnut siirtää peliä maajoukkuekaranteenien takia.