Takkiin tuli, kotietu varmistui siitä huolimatta

Ei ollut Lukostakaan HPK:n voittoputken katkaisijaksi. Veitsi kurkulla otteluun lähteneet hämeenlinnalaiset olivat selkeästi vahvempia lukemin 0-4. Täydellinen katastrofi ilta ei kuitenkaan ollut, sillä samaan aikaan Helsingissä HIFK klaarasi JYPin, jonka ansiosta Lukko varmisti itselleen vähintään neljännen sijan runkosarjassa.

- Itseäni harmittaa eniten oma suoritus. Lukemat olivat 0-4, eikä siinä ole selittelyille sijaa. Mutta vastaavasti varmasti lämmittää kaikkia meitä urheilua tekeviä HPK:n suoritus. Siinä on iso oppi kaikille, mainitsi Risto Dufva.

Lukko pysyi kerhon kyydissä vielä avauserässä ja pystyi rakentamaan hyviä hyökkäyksiä. Viimeistelytaito oli kuitenkin ruosteessa, eikä kiekkoa saatu ohi loistavan ottelun pelannutta Juuse Sarosta. Sen sijaan HPK iski laatan häkkiin avauserän puolivälin jälkeen. Lukkokin onnistui kertaalleen laittamaan kiekon maaliin, mutta tuomari oli viheltänyt pelin liian hätäisesti poikki, kun kiekko olisi ollut vielä täysin pelattavissa. Lisäharmin asiaan tuo se seikka, että maalintekijä olisi ollut Ville Vahalahti, joka olisi tarvinnut osumaa taistelussa pistepörssin voitosta.

Toisesta erästä lähtien HPK:n puolustus pelasi todella loistavasti ja Lukolla oli täysi työ tulla edes hyökkäysalueelle, saati saada kunnon tilanteita aikaan. Kun vielä suurin osa laukauksista pysähtyi lähinnä olevaan kerhon pelaajaan, ei omaa hyökkäyspeliä juuri saatu aikaan.

Sen sijaan hämeen miehet iskivät kiekon verkkoon, kun paikka tuli. Päätöserän alussa vierailijat löivät tilanteeksi jo 0-3 ja peli oli valmis. 0-4 maali oli käytännössä enää kosmeettinen.

- Tottakai olen erittäin tyytyväinen ja varsinkin puolustuspelaamiseen. Kuten Risto tuossa minulle sanoi, vielä näkyy valoa tunnelin päässä. Olemme nyt tasapisteissä Ilveksen kanssa. Ainakin piste pitää ottaa torstaina ja sitten täytyy toivoa, että Lukko voittaa torstaina Ilveksen, sanoi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen ja loi merkittävän katseen Dufvan suuntaan.

Sarjataulukko on edelleen kiharainen. Lukko varmisti kotiedun, mutta edelleen on avoinna onko lopullinen sijoitus kolmas vai neljäs. Myös molempien viivojen ympärillä on edelleen taistelua. Ilves on yllättäen vaarassa pudota kokonaan ulos jatkopeleistä, kun taas HPK:lla on mahdollisuus tehdä suorastaan uskomaton temppu nousemalla vielä kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

Ensi torstain Ilves-Lukko matsi tarjoaa jännitettävää sarjataulukon ohella myös pistepörssin voiton suhteen. Ville Vahalahti on nyt yhden pisteen jäljessä Ilveksen Michael Kerästä. Tiukkaa tulee siis olemaan kaikin puolin runkosarjan päätöskierroksella.

Illan isä/poika-hetki

HPK:n toinen maali oli komeaa katsottavaa. Ensimmäistä liigapeliään pelaava Joni "Markon poika" Tuulola laittoi kiekon pussiin hyvien veivien päätteeksi ja isä kävi nappaamassa kiekon talteen ensimmäisen liigamaalin kunniaksi. Isä Tuulola kävi vielä taputtamassa pojan päätä maalin jälkeen. Ei sentään tullut Markon syötöstä osuma, jolloin hetki olisi ollut todella historiallinen.

Illan negatiiviset pörssiuutiset

Raumalla on puhuttu jo jonkin aikaa sekä pistepörssin että puolustajien pistepörssin voitosta. Nyt ainakin puolustajien pörssivoitto karkasi Ilkka Mikkolalta turhan kauas, sillä Jere Karalahti saalisti 0+3 tehopisteet ja siirtyi yksin pörssin piikkipaikalle. Myös Michael Keränen sai yhden syöttöpisteen harmittavasti viimeisellä sekunnilla ja siirtyi pistepörssin johtoon.

Maalit

0-1 Vihko (Rautiainen)

0-2 Tuulola J. (Rendulic, Kiilholma)

0-3 Rautiainen YV (Tuulola M.)

0-4 Kiilholma (Niemi, Aarnio)