Takkiin tuli taas

Oskari Manninen lataa kiekon Ryan Zapolskin selän taa voittomaalikisassa.Kuva: Pekka Lehmuskallio Kuva: Pekka Lehmuskallio Olli Sipiläinen tekee ottelun ensimmäisen maalin.Kuva: Pekka Lehmuskallio Kuva: Pekka Lehmuskallio Mike Brennan kaataa Ville Vahalahden. Kuva: Pekka Lehmuskallio Kuva: Pekka Lehmuskallio Lukon maalintekijät Mikko Kousa, Olli Sipiläinen ja Filip Riska.Kuva: Pekka Lehmuskallio Toni Koivisto säntää kiekon perään.Kuva: Pekka Lehmuskallio Kuva: Pekka Lehmuskallio Matt Generous ja Olavi Vauhkonen.Kuva: Pekka Lehmuskallio Kuva: Pekka Lehmuskallio Kuva: Pekka Lehmuskallio Riskan veljekset laitakahinoissa.Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lukon ja Sportin välinen kamppailu venyi lopulta rankkareihin saakka, jossa voiton nappasi Sport. Kahden maalin johtokaan ei riittänyt tällä kertaa viemään sinikeltaisia voittoon, vaan upeasti taistellut Sport tuli rinnalle ja ohi.

- Meiltä ehjä ja kypsä peli, selkeästi paras vieraspeli, tiivisti ottelun vierailijoiden päävalmentaja Tomek Valtonen.

Paineet ottelun alla olivat kovat, sillä Lukko ei ollut tehnyt maaliakaan viimeiseen kolmeen otteluun. Tuon mörön karisti joukkueen niskasta Olli Sipiläinen, jonka kuti painui verkkoon ajassa 7.42. Maaliton kausi kesti näin ollen kaikkiaan 187 minuuttia ja 58 sekuntia.

- Puhuttiin jo aamulla joukkueen kanssa, että mitä tehdään kun ollaan itsemme maalattu nurkkaan. Ottelu alkoikin meiltä hyvin ja positiivista oli Riskan ketjun onnistuminen, kertoi Risto Dufva.

Lukko lisäsi johtoaan heti toisen erän ensiminuutilla, kun oivassa vireessä ollut nelosketju värkkäsi jo illan toisen osuman. Tällä kertaa Filip Riskan kuti yllätti helpohkosti maalivahti Hannu Toivosen. Sport heräsi pelaamaan Lukon toisen maalin jälkeen ja iski seuraavat kolme osumaa. Yhteistä maaleille oli, että kaksikko Ville Vahalahti - Aaron Gagnon olivat kentällä jokaisen osuman aikana. Jos ei ole mennyt hyökkäyspäässä kovin vahvasti, niin tänään ei sujunut puolustuspäässäkään, vaikka kaksi maaleista tehtiinkin ylivoimalla.

- Sportin ensimmäinen yv-maali selvästi järkytti meitä, kun joukkue on tässä tilanteessa. Toisen erän viimeisten minuuttien aikana hukkasimme pelin täysin. Kopissa sitten vielä päätettiin, että periksi ei anneta, vaan vaihdetaan sotamaalauksia, kertasi Dufva ottelun käännekohtia.

Lukko onnistui tasoittamaan ottelun raumalaisten riemuksi kolmannen erän alkupuoliskolla. Erik Riskan jäähyä ehti kulua vain seitsemän sekuntia, kun Mikko Kousan hurja kuti viuhui verkkoon. Maali oli varmasti helpottava, sillä Lukon ylivoima ei ole ollut kovinkaan tehokasta lähiaikoina.

Jatkoaika herätti Lukon todelliseen taisteluun. Vauhtia oli kuin Monzassa ja hyviä tilanteita luotiin jatkuvasti. Gagnonilla oli kaksi hyvää paikkaa, mutta kun ei uppoa, niin ei uppoa. Voittolaukauskisa menikin sitten niin tuttuun malliin, että hiukan hävettää. Lukon pelaajien yritykset olivat melko ponnettomia ja varsinkin pitsiturnauksessa komean osuman rankkarista tehnyt Ville Nieminen, veivasi todellisen flopin. Lopulta Sportin Oskari Manninen onnistui yrityksessään ja Lukko jäi jälleen kerran nuolemaan näppejään lisäpisteen suhteen.

Lukko on tällä hetkellä sarjassa kolmantena, mutta matka alaspäin on pelottavan lyhyt. Helpommaksi touhu ei ainakaan muutu, sillä torstaina pelataan Kuopiossa ja heti perään perjantaina Jyväskylässä. Sunnuntaina Raumalle saapuu lähiaikoina hyvin pelannut Blues.

Illan virheet

Laskikohan joku ottelussa olleiden harhasyöttöjen määrän? Sormilla lukemaa ei pysty laskemaan ja tiukkaa tekee vaikka ottaisi varpaatkin mukaan. Käsittämätön määrä kaikenlaista hölmöilyä.

Illan veljekset

Riskan veljekset onnistuivat molemmat maalinteossa. Moniko olisi tätä ennen ottelua uskonut, sillä kumpaakaan ei minään kovana pistelinkona tunneta.

Lukon tähdet

*** Ville Nieminen

** Filip Riska

* Olli Sipiläinen

Maalit:

1-0 Olli Sipiläinen (Filip Riska, Ville Nieminen)

2-0 Riska (Mikko Kousa, Nieminen)

2-1 Damien Fleury YV (Niko Peltola, Ville Leskinen)

2-2 Erik Riska YV VT (Fleury, Charles Bertrand)

2-3 Jarkko Immonen (Jussi Pesonen, Petri Lammassaari)

3-3 Kousa YV (Ville Vahalahti, Janne Niskala)

3-4 Oskari Manninen VL