Tampere vahvistui jääkiekon 2022 MM-kotikisojen pääpaikaksi

Havainnekuva Tampereelle rakennettavasta uudesta Kannen-areenasta. Kuva: SRV

Tampereella kauan odotettu päätös on saanut sinettinsä: vuoden 2022 jääkiekon MM-kotikisojen pääpaikkana toimii rakenteilla oleva Tampereen Kannen-areena.

Tampereella pelataan kisojen toinen alkusarjan lohko, kaksi puolivälierää, välierät ja mitalipelit.

– On hienoa, että päätös saatiin aikaiseksi vielä kesän kynnyksellä. Voimme nyt aloittaa kisavalmistelut Tampereen osalta samalla, kun neuvottelut toisesta paikkakunnasta jatkuvat, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.

Onnistuneen tapahtuman lisäksi kisaorganisaation tehtävänä on varmistaa, että kisat jättävät jälkensä suomalaiseen jääkiekkoon myös pitkällä tähtäimellä.

– Kotikisojen voittovaroilla mahdollistetaan lajin kehittäminen. Kisojen järjestäminen taloudellisesti järkevällä tavalla on edellytys sille, että Jääkiekkoliitto pystyy jatkossakin satsaamaan lisäresursseja pelaajiin ja valmennukseen, sekä maajoukkueissa että seuroissa, Hietanen painottaa.

Edellisten MM-kotikisojen tuotoilla Jääkiekkoliitto on rahoittanut muun muassa seuroissa työskenteleviä taitovalmentajia, nais- ja tyttökiekon ja maalivahtivalmennuksen kehittämistä ja Vierumäellä toimivaa jääkiekon kehityskeskusta. 

Miesten jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa 13.–29.5.2022. Ensi keväänä kisoja isännöi Sveitsi, vuoden 2021 kisaisännyyden jakavat Valko-Venäjä ja Latvia.

Lisää aiheesta

Video: MM-kulta maistuu! Näin kylvetään Raumalla ja Helsingissä

Video: Suomi on maailmanmestari - MM-kulta sai juhlat pystyyn Raumallakin!

Video: Leijonien tasoitusmaali sai Tifosin yleisön hurmioitumaan