Tanskalaisten Pitsiturnaus

Kun Simon Nielsen astui ensimmäistä kertaa Äijänsuon mäkeen, ei olisi voinut ikinä kuvitella, että hänestä tulee Lukolle niin tärkeä pelaaja.


Ensinnäkin, Nielsenistä on kehittynyt hyvä maalivahti SM-liigatasolle. Ja toiseksi, ilman häntä olisi erittäin epätodennäköistä, että Frans Nielsen, Philip Larsen ja Mikkel Bødker pelaisivat Rauman Lukossa.


Kovien NHL-äijien saaminen Lukkoon on enemmän hyvää tuuria kuin vuosikausia kestäneen ammattitaitoisen kykyjenetsinnän ja suhdeverkoston luomisen tulos. Jos tanskalaiset laatupelaajat halusivat tulla Raumalle, tietenkin heidät kannatti ottaa. Voi kestää pitkään, ennen kuin lukkopaidassa nähdään yhtä hyviä pelimanneja.

Kriiks! Painetaan vähän jarrua ja pysäytetään resiina.


Odotukset kun lähtevät usein lapasesta itse kullakin. Bødker, Nielsen ja Larsen ovat kivikovia ammattilaisia, mutta torstain Pelicans-ottelu on heille silti kauden ensimmäinen matsi. Ja kovavauhtista joukkuetreeniäkin on alla vasta pari päivää.


Tanskalaiset ovat kunnossa, mutta jääkiekossa pelin intensiteettiä ja kovuutta ei pysty simuloimaan treeneissä missään oloissa. Hyvästä aerobisesta kunnosta on matkaa hyvään pelikuntoon.
Tanskalaisten tilanne on sama kuin pelaajilla Pitsiturnauksessa. Sillä erotuksella, että nyt aletaan ratkoa heti sarjapisteitä.


Juutit ovat tilanteessa, jossa loukkaantumisriski nousee moninkertaiseksi. Ja he kaikki tietävät sen, vähintään alitajuisesti. TPS:n NHL-pakki Kris Russell lähti jo isoista ovista toisessa liigapelissään. Ja matkusti kotiin.

Pitää muistaa, että tanskalaiset haluaisivat olla jatkamassa nousujohteista NHL-unelmaansa Pohjois-Amerikassa.


Vaikka Rauma on juuteille hyvä varapaikka, se on silti varapaikka – samalla tavalla kuin MM-kisat suomalaisille NHL-pelaajille, jotka ovat juuri tippuneet pudotuspeleistä.  


Lukon tilanne on sikäli hyvä, että tanskalaiset jatkavat Raumalla kauden loppuun, jos NHL-kausi peruuntuu kokonaan. Kun takana on pelejä ja yhteistä historiaa, heidän arvonsa nousee eksponentiaalisesti. Olisi hauska nähdä tanskikset pudotuspeleissä, kun he ovat oikeasti kuntopiikissä.