Tanskalaisväriä Turkuun – KooKoon tehomies Björkstrand teki TPS:n kanssa vuoden sopimuksen

”Halusin joukkueeseen, jossa pelataan voitosta jokaisena iltana", perustelee TPS:ään siirtyvä Patrick Björkstrand. Viime kaudella KooKoossa tanskalainen teki peräti 37 (14+23) tehopistettä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Turun Palloseura vahvistuu tanskalais-yhdysvaltalaisella Patrick Björkstrandilla. 25-vuotias Björkstrand ja turkulaisseura kirjoittivat vuoden mittaisen sopimuksen.

Vasemmalta ampuva 184-senttinen ja 84-kiloinen Björkstrand tarjoaa TPS:n kokoonpanoon monipuolista osaamista. Tanskan maajoukkuehyökkääjää voidaan peluuttaa niin laitahyökkääjän kuin keskushyökkääjänkin paikalla.

– Petrus Palmun lähdön jälkeen meille tuli tarvetta vahvistaa hyökkäysosastoamme. Pääsimme Patrickin kanssa nopeasti yhteisymmärrykseen ja on hienoa, että saimme hänet riveihimme, kommentoi TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki tiedotteessa.

– Meidän odotusarvoissa Patrickille on kaavailtu isoa roolia. Uskon, että hän on myös valmis vastuuseen, jatkaa Niittymäki.

Björkstrand muistetaan mm. viime kaudelta Kouvolan KooKoon riveistä. 52 pelaamassaan ottelussa tanskalainen ehti naulata tehopisteet 14+23=37.

– Saavun Turkuun ja TPS:ään todella innoissani. Seuralla on vahvat perinteet ja voimakas halu menestyä. Sellainen yhtälö on pelaajalle ihanteellinen. On selvä asia, että haluan auttaa joukkuetta kaikin tavoin voittamaan, linjaa Björkstrand.

Tanskan maajoukkueessa neljät MM-kisat pelannut Björkstrand muuttaa Turkuun elokuun alkuun mennessä.

– Tässä on vielä kesä edessä, mutta kyllä minä odotan jo syksyä. Tahdon päästä TPS:n kannattajien eteen taistelemaan seuran puolesta. Halusin joukkueeseen, jossa pelataan voitosta jokaisena iltana, joten olen valmiina, lähettää Björkstrand terveisiään.

Björkstrand on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kiertää maailmaa melko paljon. Hyökkääjä on pelannut urallaan myös KHL:ssä, Pohjois-Amerikan farmiliiga-AHL:ssä, Ruotsin Allsvenskanissa, Saksan DEL:ssä sekä kotimaansa Tanskan suurseurassa Herningissä, jonka kasvatti hän on. 

Vajaan kolmen KHL-kauden aikana hän pelasi Medvescak Zagrebissa 166 runkosarjaottelua, joissa teki 50 (24+26) tehopistettä. Björkstand käväisi kaudella 2014–15 lyhyellä pestillä myös SaiPassa, mutta palasi vielä seuraavaksi kaudeksi kroatialaisseuraan.

Päättyneellä kaudella tanskalainen teki ranskalaisen visiitin DEL-seura Nürnberg Ice Tigersiin. Saksan-jakso oli playoff-painotteinen, sillä kolmen runkosarjapelin jatkoksi Björkstrand pelasi yhdeksän pudotuspelikamppailua. 

Tanskan maajoukkueessa usein nähty Björkstrand ei kuitenkaan mahtunut kotikisojen tanskalaismiehistöön. MM-turnaus olisi olllut mieleenpainuva kokemus senkin vuoksi, että Tanska pelasi ottelunsa Björksrandin kotikaupungissa Herningissä.

Sen sijaan pikkuveli Oliver Björkstrand, 23, oli mukana MM-kisoissa. Kuusi viime kautta Pohjois-Amerikassa pelannut Oliver tehtaili päättyneellä kaudella Columbus Blue Jacketsissa 40 tehopistettä.

Veljesten isä Todd Bjorkstrand on Herningissä todellinen seuralegenda, vaikka pitkä pesti paikallisessa kiekkoylpeydessä päättyikin toissa kaudella inasen ristiriitaisissa tunnelmissa.

Lisää aiheesta

Kahden passin Bjorkstrand KooKoon tuorein vahvistus