Tapanin haaveissa siintää olympiamitali vuonna 2018

Laitilan jääurheilulahjakkuus Susanna Tapanin tähtäimessä siintävät vuoden 2018 talviolympialaiset Etelä-Koreassa. Tapani kertoo asiasta jääkiekkosivusto Jatkoaika.comin haastettelussa.

– Kaiken osuessa kohdalleen olen mukana taistelemassa olympiamitalista Etelä-Koreassa vuonna 2018. Sitä ennen on kuitenkin vielä kolmet MM-kisat, joissa lähdetään palauttamaan Suomea mitalikantaan muutaman vuoden tauon jälkeen, Tapani totesi.

Kommentista voi päätellä, että jääkiekko kuuluu vahvasti maajoukkuehyökkääjän suunnitelmiin myös tulevaisuudessa. Tapani muutti pelaamaan kiekkoa Pohjois-Amerikkaan toteuttaakseen unelmansa pelata olympialaisissa. Haave kävi toteen helmikuussa Sotshissa.

Täksi kaudeksi Tapani ei enää lähtenyt takaisin North Dakotan yliopistoon vaan jäi opiskelemaan Turkuun. Hän on kiirehtinyt tällä kaudella jälleen kahden lajin parissa, kun toinen rakas laji ringette palasi vahvasti kuvioihin.

Tapani edustaa ringetessä raisiolaista RNK:ta ja jääkiekossa Hämeenlinnan Pallokerhoa. RNK johtaa ennen Luvian Kiekko-82:ta kahden viikon tauolla olevaa ringeten SM-sarjaa.

Susanna Tapani piipahti kesäkuussa Lukon ringeten E-tyttöjen treeneissä Lähdepellon Tuki-Areenalla.​
Susanna Tapani piipahti kesäkuussa Lukon ringeten E-tyttöjen treeneissä Lähdepellon Tuki-Areenalla.​

Pistepörssin kakkosena oleva Tapani on takonut seitsemässä ottelussa 31+19. HPK:ssa Tapani on ehtinyt pelata neljässä naisten SM-sarjan ottelussa ja tehnyt niissä 2+2 tehopistettä. Joukkueen pörssikärki on raumalainen Maija Otamo. Hyökkääjän 14 otteluun tekemät komeat 16+19 pistettä oikeuttavat koko sarjan pistepörssin nelostilaan.

Tapanin mukaan pelien suhteen mennään viikko kerrallaan, mutta otteluiden jakautumisesta voi päätellä, että lajin välinen painotus olisi tällä kaudella jälleen hieman ringeten puolella. 21-vuotias hyökkääjä myönsi myös, että ringeten MM-kotikisat 2015 kiinnostavat.

– Ringetessä Suomen mestaruus on selvä tavoitteemme tällä kaudella ja tietysti se kruunaisi kauden. Viimeisestä ja toistaiseksi ainoasta mestaruudestamme on jo neljä vuotta, joten nyt olisi aika mennä loppuun saakka, Tapani linjasi.