Tappara antoi Pelicansille mahdollisuuden, mutta rynnisti Marcus Davidssonin jatkoerämaalilla Suomen mestariksi

Tappara saavutti jo 19. SM-kultansa ja vankisti asemaansa Euroopan kiekkohuipulla.

Tapparan valtakausi jääkiekkoliigassa vahvistui torstai-iltana, kun tamperelaisjoukkue kukisti kotikaukalossaan Lahden Pelicansin maalein 5–4 ja varmisti toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden voitoin 4–1.

Tapparalla oli varaa menettää avauserässä hankittu 3–0-johto, eikä kolmannen erän 3–4-tappioasemakaan lannistanut tamperelaisia. Konkarihyökkääjä Veli-Matti Savinainen tasoitti 4–4:ään sekunti ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja venytti ottelun ylitöiksi.

Ruotsalaishyökkääjä Marcus Davidsson teki Suomen mestaruuden ratkaisseen maalin ensimmäisessä jatkoerässä.

Suomen mestaruus on Tapparalle 19:s, kun laskussa on mukana TBK:n mestaruudet vuosilta 1953–55.

Nykyisen menestysjakson aikana Tappara on pelannut vuodesta 2013 lähtien välierissä kymmenen ja loppuotteluissa kahdeksan kertaa. Kymmenen vuoden menestysjakson aikana Suomen mestaruus on tamperelaisille neljäs ja irtosi jälleen päävalmentaja Jussi Tapolan opein.

Tapola valmensi Tapparan mestariksi ensimmäisellä päävalmentajajaksollaan 2016 ja 2017. Myös toinen päävalmentajajakso päättyi kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.

Voitolla Tappara alleviivasi asemaansa myös Euroopan kiekkohuipulla. Tappara voitti Suomen mestaruuksiensa välissä ensimmäistä kertaa jääkiekon Mestarien liiga CHL:n helmikuussa.

Pelicansille hopeamitali on lahtelaisseuran historian toinen. Edellisen kerran Pelicans hävisi loppuottelut 2012.

Pelicans tokeni iskuetäisyydelle

Runkosarjan voittanut Tappara oli loppuottelusarjan suosikki, mutta runkosarjan nelonen Pelicans oli hyvä kiusantekijä loppuun asti. Tommi Niemelän luotsaama lahtelaisjoukkue hävisi molemmat kotiottelunsa, mutta voitti Tampereella lauantaina 4–1.

Tappara ei antanut vahingon toistua vaan hyödynsi torstaina Pelicansin avauserän möhläykset. Anton Levtchi, Kristian Tanus ja Casimir Jürgens vauhdittivat maaleillaan Tapparan 3–0-karkumatkalle.

Kolme takaiskua riittivät Pelicansin maalivahti Patrik Bartosakille, joka teki tilaa Jasper Patrikaiselle.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Tapparan ajatukset vaikuttivat jo karkaavan mestaruusjuhliin, mutta kauden aikaan useaan otteeseen venynyt Pelicans ei antautunut. Topias Vilén laukoi lahtelaisten kavennuksen ylivoimalla. Erän lopulla Ben Blood yllätti Tapparan maalivahti Christian Heljangon pienestä kulmasta ja nosti Pelicansin maalin päähän.

Ylivoima toimi vihdoin

Ilveksen logo Tampereen areenan jäässä muistutti siitä, kenet tamperelaiset olisivat halunneet Tapparan loppuotteluvastustajaksi.

Pelicans pilasi välierissä tamperelaisten unelman paikallisloppuotteluista ja passitti Ilveksen pronssiotteluun. Pelicans oli pilata myös Tapparan mestaruusjuhlat.

Avauserän maali-ilotulituksen jälkeen toisen erän kohokohtana pysyi pitkään entisen Tappara-kovanaaman Bloodin koukkausjäähy, joka sytytti yleisön. Tappara ei onnistunut ylivoimalla, mutta Pelicans käytti paikkansa.

Vilénin ylivoimamaali oli Pelicansille loppuottelusarjan ensimmäinen ylivoimamaali. Iikka Kangasniemi tuplasi saldon ja tasoitti lukemat 3–3:een toisen erän viimeisellä minuutilla.

Kolmannen erän alussa Aatu Jämsen täräytti Pelicansille johtomaalin. Lahtelaismaalivahti Patrikainen joutui antautumaan, kun Savinainen ohjasi tasoituksen ja pakotti pelin jatkoerään.