Tappara finaaliin, Lukko pronssipeliin

Tappara ja Lukko kohtaavat tänään Tampereella SM-liigan seitsemännessä välierässä.

3. erä:

Maalin peliltä alkaa vaikuttaa. Tappara sai ylivoimatilaisuden kun Lukon Steven Zalewskille tuomittin aika helposti jäähy. Lukko kesti alivoiman, mutta sen jälkeen Tapparan Henrik Haapala nousi kulmasta maalille ja teki 2-1-maalin. Lukko sai saumansa, kun Tapparan Ville Nieminen otti jäähyn korkeasta mailasta. Teemu Nurmi pääsi ampumaan parhaalta paikalta, mutta laukaus meni päin Tapparan maalivahti Juha Metsolaa.

Näin 2-1-voitto Tapparalle. Tamperelaiset finaaliin Kärppiä vastaan. Lukko pelaa maanantaina pronssista Raumalla SaiPaa vastaan.
 

2. erä:

Erä alkoi Tapparan hallinnalla. Lukko puolusti tunnollisesti, eikä isoja tontteja kotijoukkueellekaan auennut. Kun paine oli hellittämässä Lukko otti tyhmän jäähyn väärästä vaihdosta.

Erä päättyi maalittomana. Lukko menetti Petteri Nummelinin. Hän loukkasi olkapäänsä yrittäessään taklata vastustajaa.

1. erä:

Lukon Erik Riska ajettiin alkuminuuteilla ulos, kun hän taklasi Tapparan Pasi Puistolan selästä seinään. Tapparan Jarkko Malinen sai kostosta kaksiminuuttisen. Heti perään Ilkka Mikkola sai jäähyn korkeasta mailasta. Nick Bailen vei Taparan ylivoimalla (4-3) johtoon 1-0. Filip Riskalle tuomittiin kamppijäähy ja Tappara pääsi kahden miehen ylivoimalle. Lukko kesti - ja enemmänkin: Teemu Nurmi teki alivoimalla tasoituksen 1-1.

Lukko pääsi ensi kertaa ylivoimalle, kun Aaron Gagnon koukattiin nurin. Ei maalia ja erä päättyi 1-1.

Seiskapelit ovat Lukon historiassa harvinaisia tapauksia. Tämä oli vasta kolmas.

Ensimmäisen kerran Lukko pelasi seitsemän ottelun sarjan neljännesfinaaleissa 2011. Lukko pudotti silloin KalPan.

Toinen seitsemän sarja kiekkoiltiin tämän kauden neljännesfinaaleissa. Lukko pudotti Bluesin.

Lukko on vain kerran päässyt SM-liigan finaaliin. Se tapahtui vuonna 1988. Ohessa nostalgiajuttu ja video ottelusta, joka pelattiin niin ikään Tampereen Hakametsässä.