Tappara ja Ässät jyräävät välierissä

Tampereen Tappara ja Porin Ässät jatkavat vakuuttavaa etenemistään kohti SM-liigan loppuottelua. Perjantaina molemmat nousivat välierissä 3–0-johtoon ja voiton päähän finaalista, kun Tappara kukisti Lukon 3–0 (0–0, 2–0, 1–0) ja Ässät JYPin 4–1 (1–1, 2–0, 1–0).


JYP lähti kotikentällään kolmanteen välierään aiempia pelejä aggressiivisemmin. Isännät hallitsivat rajua ensi erää, ja Kalle Koskinen vei kotijoukkueen hieman onnekkaasti 1–0-johtoon ylivoimalla. Kristian Näkyvän laukaus ponnahti päädystä suoraan Koskisen lapaan, ja tämä sai laittaa kiekon tyhjänä ammottavaan maaliin.


JYP sai nauttia johtoasemasta kuitenkin vain puolitoista minuuttia. Mika Niemi iski tasoituksen Ässien ylivoimalla Joel Armian syötöstä.


Toinen erä jatkui samaan tapaan. JYPin hyökkäykset pysähtyivät Ässien erinomaiseen maalivahtiin Antti Raantaan, ja Ässät hyödynsi tekopaikkansa tehokkaasti. Ensin Michael Ryan päätti ylivoimahyökkäyksen tarkkaan laukaukseen ohi Iiro Tarkin, ja Armia vei vajaat neljä minuuttia myöhemmin vieraat jo 3–1-johtoon.


Eero Elo viimeisteli kolmannessa erässä voittolukemat 4–1:een.


Lukko Azevedon ja

Vehasen varassa
Tapparan ja Lukon peli alkoi tarkalla pelillä. Lukko pysytteli pelissä mukana maalivahti Petri Vehasen arvokkaiden torjuntojen ansiosta, mutta hyökkäyspäässä se oli ykköstähtensä Justin Azevedon varassa. Tämä loi paikkoja, mutta maaliin asti kiekko ei vain suostunut.


Toinen erä alkoi rajumpana. Varsinkin isäntäjoukkueen Ville Nieminen jatkoi raumalaisten hiillostamista rajuilla otteillaan. Viiden minuutin kohdalla Nieminen taklasi Azevedon selästä rajusti laitaan, kun Lukko yritti maalintekoa ylivoimalla. Nieminen lähti jäähylle laitataklauksesta, ja Lukon Teemu Nurmi jälkitilanteesta.

Lukko sai siis jatkaa ylivoimaansa, mutta puolustus sekosi omassa päädyssä. Antti Erkinjuntti syötti kolmen Lukon puolustajan läpi Jarno Koskirannan vapaaseen tekopaikkaan, eikä tämä erehtynyt.


Lukko sai kiekon ylärimaan, muttei maaliin saakka. Sami Venäläinen ja Olli Palola viimeistelivät isännille 3–0-voiton.