Tappara jatkoi voittoputkeaan CHL:ssä - Salzburg kaatui 4-2

Niko Ojamäki tuulettaa 2-2-osumaa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Niko Ojamäki tuulettaa 2-2-osumaa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

1. erä

Tämän syksyn harjoitusotteluissa ilman tappiollisia eriä pelannut Tappara sai ottelussa kylmää vettä niskaansa heti alussa. Vieraiden Alexander Rauchenwald iski vain reilun neljän minuutin jälkeen Salzburgin 1-0-johtoon Itävallan maajoukkuemies Thomas Rafflin syötöstä.

Tappara oli erässä pääosin niskan päällä ja sai luotua enemmän tilanteita vastustajan päätyyn kuin Salzburg Tapparan, mutta aiemmista otteluista tuttua jopa leikkisää pyörittelyä ei nähty.

Kirvesrinnat tasoittivat ottelun lukemiksi 1-1 reilu kaksi minuuttia ennen erän päätöstä, kun puolustaja Otso Rantakarin laukaus painui slovenialaisvahti Luka Gracnarin selän taakse. Syöttöpisteet osumaan Matti Järviselle ja Niko Mikkolalle.

Salzburg ei kuitenkaan aikonut jatkaa Tapparan tappiottomien erien putkea, vaan Robert Raymond punnersi kiekon Dominik Hrachovinan selän taakse vain kolme sekuntia ennen erän päätöstä.

2. erä

Toinen erä oli ensimmäistä selkeämmin Tapparan hallintaa. Erän ainoan maalin iskikin kotijoukkue. Maalintekijänä Niko Ojamäki ja syöttöpisteet merkittiin illan toisen tehopisteensä merkkauttaneelle Otso Rantakarille sekä Jukka Peltolalle.

Tapparalla olisi ollut paikkoja mennä erässä johtoonkin, mutta Gracnar pelasi hyvän erän salzburgilaisten maalilla.

3. erä

Tapparan hyvä paine jatkui myös kolmanteen erään ja Gracnar piti vierailijoita pystyssä hyvillä pelastuksillaan.

Lopulta hieman ennen erän puoltaväliä Veli-Matti Vittasmäen rannelaukaus maskin takaa yllätti kuitenkin Gracnarin. Syöttöpisteet maaliin Aleksi Saloselle ja Niko Ojamäelle.

Vain paria minuuttia myöhemmin Tappara pääsi ylivoimalle, ja nimekäs ylivoimaviisikko ei erehtynyt. Tomas Zaborsky laukoi tulisesti ja Kristian Kuusela pääsi laukomaan paluukiekon sisään. Kakkossyöttö osumaan merkittiin Mikko Lehtoselle.

Maalin jälkeisessä vaihdossa Niko Ojamäki kaadettiin läpiajossa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Porilaisen laukaus kilpistyi kuitenkin Gracnarin varusteisiin.

Salzburg ei saanut lopussa kirivaihdetta enää päälle, joten loppulukemat 4-2 säilyivät aina ottelupöytäkirjaan asti.

Ratkaisu

Tapparan rutiini osoittautui liian kovaksi itävaltalaisvieraille. Maalivahti Luka Gracnarin hyvä peli ei vain riittänyt, kun Tapparan hyökkäyskalusto pystyi painamaan pelin jatkuvasti vierailijoiden päätyyn ja kierrättämään siellä pitkiä pyörityksiä.