Tappara julkaisi raiskauksesta epäillyn pelaajan nimen

Topi Rönni on syytettynä raiskauksesta. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Tapparan SM-liigajoukkueen pelaajaa Topi Rönniä, 19, epäillään raiskauksesta. Epäilty rikos on tapahtunut yli kaksi vuotta sitten. Rönni on kertonut rikosepäilystä itse seuralle.

– Olen saanut tänään haltuuni asiaan liittyvän haastehakemuksen. Viimeiset reilut kaksi vuotta ovat olleet raskaita odottaessa asian etenemistä, Rönni kommentoi Tapparan tiedotteessa.

– Luotan siihen, että asiaan liittyvä tapahtumien kulku tulee selvitetyksi oikeudenkäynnin yhteydessä. Olen toistaiseksi poissa joukkueen toiminnasta ja keskityn asian käsittelyyn.

Tähän asti Rönni on ollut normaalisti mukana Tapparan kokoonpanossa ja pelannut 12 liigaottelussa.

Helsingin käräjäoikeus ei ole vielä määritellyt asian käsittelypäivää ja tapauksen asiakirjat on määrätty salassa pidettäväksi. Rönni on ollut epäillyn teon tapahtuessa alaikäinen.

– Suhtaudumme rikosepäilyyn vakavasti, mutta odotamme oikeuskäsittelyä ja arvioimme pelaajan asemaa sen jälkeen. Tässä on kyse myös työoikeudesta, Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro painottaa.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat, mutta ei kertonut pelaajan nimeä. Tappara julkaisi Rönnin henkilöllisyyden tiedotteella.

Viime viikolla JYPin Severi Lahtinen sai kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen raiskauksesta. JYP purki tuomion langettamisen jälkeen Lahtisen pelaajasopimuksen.