Tappara kaatoi kärkikamppailussa Kärpät - Zaborsky löytämässä vireen pudotuspelien alla

Tapparan sankari Tomas Zaborsky tuulettaa ensimmäistä ottelun kahdesta täysosumastaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Tapparan sankari Tomas Zaborsky tuulettaa ensimmäistä ottelun kahdesta täysosumastaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tulos

5-1

Ratkaisu

Tapparan viimeistely oli huomattavasti oululaisvierailijoiden vastaavaa tehokkaampaa. Isännät eivät myöskään päästäneet Kärppiä parhaaseen maalintekosektoriin lainkaan niin usein kuin mihin oululaiset ovat tottuneet.

Lähtökohta

Ottelussa oli panosta vain kotijoukkue Tapparalla, jonka tähtäimessä on edelleen runkosarjan kolmossija. Kärpät oli varmistanut runkosarjan ykkössijan hyvissä ajoin ennen Hakametsän ottelua.

1. erä

Ensimmäinen erä oli hienokseltaan Kärppien hallintaa, nyrkkeilypistein erä oululaisille 10-9.

Avausmaalin ottelussa iski kuitenkin kotijoukkue Tappara, kun slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky ohjasi erän puolenvälin jälkeen Jere Rouhiaisen siniviivalta lähettämän laukauksen lähietäisyydeltä ohi Jussi Rynnäksen. Rouhiaisen edellisestä tehopisteestä Liigassa ehti vierähtää tasan 50 ottelua.

Ottelun toi kolmisen minuuttia ennen erän päätöstä tasoihin viime aikojen yksi Liigan kuumimmista pelaajista Kristian Vesalainen, joka pääsi nostamaan kiekon rystyltä käytännössä tyhjään maaliin Otto Karvisen komean esityön jälkeen. Kakkossyöttö maaliin Rasmus Kuparille.

2. erä

Toisen erän alkupuolella Tappara siirtyi jälleen johtoon. Matti Järvinen pääsi iskemään ylivoimalla lähietäisyydeltä kirvesrinnat takaisin karkumatkalle Henrik Haapalan ja Jukka Peltolan esityöstä.

Hieman erän puolenvälin jälkeen Tappara iski jälleen. Matti Järvinen karvasi kiekon itselleen hyökkäysalueella ja tarjoili poikittaissyötöllä loistavan maalipaikan Niko Ojamäelle, joka ei tarjotusta karkista kieltäytynyt.

Toisen - hyvin Tappara-vetoisen - erän viimeisen maalinkin iski Tappara. Asialla jo toistamiseen ottelussa Tomas Zaborsky, ja niin ikään Tapparan toinen ylivoimamaali. Syöttöpisteet maalin edestä lapioituun osumaan Sebastian Revolle ja Jan-Mikael Järviselle.

3. erä

Kärpät sai kolmannessa erässä käyntiin hyvän takaa-ajon, mutta maaleja se ei tuottanut. Erän paras maalipaikka osui Otto Karviselle ja Jari Sailiolle, jotka pääsivät kaksin nokikkain Dominik Hrachovinan kanssa, mutta Karvisen laukaus suuntautui suoraan tšekkivahdin rinnassa komeilevaan kirveslogoon.

Tappara ratkaisi ottelun lopullisesti seitsemisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun läpimurtokauttaan pelaava Otto Rauhala nosti 5-1-maalin lähietäisyydeltä ohi Rynnäksen. Syöttöpisteet kiekon maalille toimittaneelle Veli-Matti Vittasmäelle sekä kapteeni Peltolalle.

Oho

Hakametsän parkkipaikka oli ennen ottelua aivan täynnä, vaikka hallissa olisi riittänyt kapasiteettia vielä lähes 700 katsojan verran täyteen halliin verrattuna. Syynä olikin samaan aikaan naapurissa Haka 2:ssa pelattu Suomi-sarjan pudotuspelien paikalliskamppailu KooVeen ja Nokian Pyryn välillä, joka oli houkutellut paikalle yli 500 katsojaa.