Tappara kiinnitti tšekkilupauksen - "Ajattelin tämän olevan paras vaihtoehto"

Hugo Haš (oik.) oli Sparta Prahan B-junioreiden ykköspakkeja päättyneellä kaudella.
Hugo Haš (oik.) oli Sparta Prahan B-junioreiden ykköspakkeja päättyneellä kaudella.

Tapparan kokeilut entisen Tšekkoslovakian alueelta tulevien junioripelaajien kanssa jatkuvat. Tulevalla kaudella kirvesrinnoissa pelaa 16-vuotias tšekkipuolustaja Hugo Haš, joka on yksi ikäluokkansa lupaavimmista puolustajista koko Euroopassa.

Hašin kertoman mukaan Tappara myös tekee aktiivista skouttausta junioriputkensa vahvistamiseen.

- Olin Tsekin U16-maajoukkueen mukana, ja pelasimme Suomea vastaan. Tapparan väki näki minut, ja he tarjosivat minulle vierailua Tapparassa. Tappara on yksi Euroopan huippuseuroista, joten sanoin, että haluaisin pelata siellä ja he halusivat minut sinne.

Tšekkiläinen juniorijääkiekkoilu ei ole entisten vuosien tasolla, ja useat paikallisista lupauksista lähtevätkin ulkomaille kehittymään. Sama tilanne oli myös Hašilla.

- Halusin jo lähtökohtaisestikin pelata jossain muualla kuin Tsekissä, koska jääkiekon tilanne siellä ei ole paras mahdollinen. Olen jo kauan tiennyt, että haluan lähteä ulkomaille.

Haš on yksi 2001-ikäluokan kansainvälisen tason lupauksista, joten ottajia olisi ollut muuallakin.

- Minulla oli muitakin tarjouksia, esimerkiksi Frölundasta, mutta ajattelin Suomen ja Tapparan olevan paras vaihtoehto.

Haš pelaa Tapparassa juniorisopimuksella, joten pitkän tähtäimen suunnitelma ei ole vielä kovin tarkka.

- Suunnitelmani on pelata Suomessa yhdestä kolmeen vuotta tai miksei pidempäänkin. Tavoitteeni on kehittyä paremmaksi pelaajaksi, ja saada parempaa valmennusta kuin Tsekissä voisi saada. Pitkällä tähtäimellä NHL on luonnollisesti tavoitteeni.

Idoleitani ovat Erik Karlsson ja Victor Hedman.

192-senttisenä Haš on modernin puolustajan ihannekoossa. Kun sekä luistelu- että kiekollistakin taitoa löytyy, on pelaajatyyppi helppo määritellä.

- Ajattelin olevani peliätekevä pelaaja. Pelaan mieluummin teknisesti kuin kovaa, mutta minulle ei ole ongelma myöskään pelata fyysisesti, jos tarve vaatii.

- Idoleitani ovat Erik Karlsson ja Victor Hedman, pyrin pelaamaan niin kuin he.

Tapparassa on ollut viimeisten vuosien aikana useita tšekki- ja slovakkipelaajia, joista Dominik Hrachovina on noussut kirkkaimmaksi tähdeksi.

- Kun olin viikon Tampereella, puhuin Hrachovinan ja Martin Bodakin kanssa. He kertoivat minulle kuinka hienosti kaikki hoidetaan Tapparassa, mutta myös kovasta vaatimustasosta. Heidän kehunsa tietenkin auttoivat minua valitsemaan Tapparan.

Hrachovina on maininnut haastatteluissa, että nuorena ulkomaille pelaavan lähteneiden on vaikea päästä maajoukkueeseen. Se ei kuitenkaan muodostunut Hašille ongelmaksi.

- Kyllä se voi olla vähän vaikeampaa, mutta jos pelaan tarpeeksi hyvin, he varmasti haluavat minut maajoukkueeseen Suomestakin.