Tappara-luotsi Tapola kohua herättäneestä tuomiosta: "Sitä ei voinut olla näkemättä. Kukaan."

Tappara-miehistö ei ollut yhtä mieltä tuomareiden (kuvassa Stefan Fonselius) kanssa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Tappara-miehistö ei ollut yhtä mieltä tuomareiden (kuvassa Stefan Fonselius) kanssa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

KalPa otti nimiinsä ensimmäisen kiinnityksen Liigan finaalisarjassa voittamalla Tapparan 3-2 ja varastamalla kotiedun Kuopioon.

Illan puhuttanein tilanne nähtiin kolmannessa erässä, kun Tapparan Henrik Haapalaa estettiinläpiajotilanteessa, eikä kotiyleisön odotuksista huolimatta tilanteesta vihelletty rangaistuslaukausta.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kävi ottelun jälkeen kuumana tilanteesta.

- Haapala oli yksin läpi, ja ihan selvä hidastava koukku tuli takaapäin. Eikä siitä tullut mitään. Se oli sellainen tilanne, mikä minua jäi ihmetyttämään. Jos tuollainen sallitaan, ja aika monta turhaa pelin ulkopuolista kamppia tai kiinnipitämistä vihelletään, niin siinä ei ymmärretä pelistä yhtään mitään, Tapola antoi kritiikkiä tuomaritoiminnasta.

Ottelussa nähtiin monta muutakin yleisöä ihmetyttänyttä vihellystä, mutta Tapolan mielestä ottelu kulminoitui Haapalan läpiajoon.

- Kakkosia meni varmaankin ohitse puolin ja toisin, ei niitä kannata jäädä kaivelemaan. Mutta se Haapalan tilanne kyllä jäi kaivelemaan. Jos hidastetaan kriittisellä hetkellä keskialueella kun pelaaja kiihdyttää, niin kyllä siitä kuuluu rangaistuslaukaus tai jäähy viheltää. Nyt ei vihelletty rankkaria tai koukkua tai mitään, ja sitä ei kyllä voinut olla näkemättä. Kukaan.

Vaikuttaako ottelun koko tuomareiden viheltämiseen?

- Kyllä mä oletan, uskon ja toivon, että meillä on riittävän hyviä tuomareita, että pelin suuruus ei vaikuta heihin. Siitähän meidän valmentajien täytyy lähteä, tai muuten tämä lähtee ihan lapasesta. Eihän kukaan sitä halua, että me emme tee muuta kuin huudetaan vain tuomareille.

Haastattelujen jälkeen Tapola kävi pikaisen keskustelun otteluvalvoja Jyrki Ingmanin kanssa.

- Eihän v***u kukaan usko, että sitä ei nähnyt kukaan. Oliko se vaan sitä, että Virta meuhkasi tuolla noin? Uskallus loppui vaan tuomareilta kesken, paasasi Tapola otteluvalvojalle.

- Siitä me olemme yhtä mieltä, että siinä oli rike. Siitä olisi pitänyt tulla rangaistuslaukaus, myönsi Ingman.

Itse tapahtumien keskipisteessä ollut Haapala oli tilanteesta vähäsanainen. Kysyttäessä, odottiko hän itse tilanteesta rankkaria, vastaus oli paljon puhuva.

- En tiedä. En varmaan odottanut. Olin vaan, että "jaaha, ei tule rankkaria".

Tappara sai vain hetki tilanteen jälkeen rangaistuslaukauksen tilanteesta, jossa KalPa-puolustaja peitti kiekon kädellään maalivahdin alueella. Valtteri Kemiläinen kuitenkin epäonnistui yrityksessään.

Muokattu 22.39: Lisätty otteluvalvoja Jyrki Ingmanin nimi.

Lisää aiheesta

KalPan Pekka Virta: Jos tänne tulee kattelemaan, niin kyllä se sitten kattelemiseksi jääkin

Yllätys tai ei – KalPa ryösti Hakametsästä kotiedun