Tappara otti toisen voittonsa Lukosta

Lukon ja Tapparan toinen välieräpeli meni jatkoerään asti, kunnes ratkaisu saatiin. Ikävä vain, voiton nappasi Tappara Ville Niemisen ohjattua ylivoimalla kiekon Lukon maaliin ajassa 63.03. Näin tamperelaiset johtavat ottelusarjaa voitoin 0-2.

Avauserässä Tappara teki yhden maalin, kun Pasi Puistola onnistui maskista tulleessa siniviivasuupaisussaan.

Toisessa erässä Lukkokin pääsi maalin makuun. Thomas Plihalin jäähyn jo loputtua Teemu Nurmi pääsi yllättämään Juha Metsolan etukulmasta.Tauolle mentiin kuitenkin vierasjohdossa, kun Kristian Kuusela onnistui kahden miehen ylivoimalla.

Päätöserä oli kovaa taistelua puolin ja toisin. Kun kellossa oli aikaa jäljellä 1.18, Lukko otti aikalisän ja Zapolskin pois maaliltaan. Jesse Virtanen pääsi huudattamaan raumalaisyleisöä jatkettuaan Ville Vahalahden syötön maaliin.

Ottelun ratkaisu tulikin kerrottua tuossa ensimmäisessä kappaleessa.

- Hyvin vaihteleva peli. Eka erä meiltä hyvä. Lukko paransi toisessa. Kolmannessa olimme jo selviytymässä. Kaikki kunnia Lukon tasoitukselle, kertasi Jukka Rautakorpi.

- Nyt palautellaan ja huomenna pelataan uudestaan.

Risto Dufva näki Lukon olleen alussa jännittynyt.

- Se toi peliin tahatonta huolimattomuutta. Toinen erä oli parempi. Kun maalin tappiolla lähdetään viimeiseen erään, esiin tulee yksittäisten pelaajien yksittäinen taistelu. Tasoitusmaali oli hyvä saavutus ja se osoitti sydäntä.

- Jatkoerässä jäähy osoittautui turmiolliseksi

Tuomarikaksiko Rantala-Boman joutui linjattomilla tuomioillaan yleisön hampaisiin.

- Linja vaihtelee aina. Ihan ok tuomarit, kommentoi Dufva.

- Linja on mikä on. Turha sitä vastaan on pelata, säesti Rautakorpi.

Illan lakana: Ennen ottelun alkua Raumam Boja levittivät esiin tifon, jossa oli teksti "Aika uusille sankareille". Tänään sankarit jäivät kuitenkin vielä piiloon.