Tappara rokotti kuritonta Lukkoa

Vanhoja viisauksia kiekkokaukalosta: Pää pitäisi pitää kylmänä etenkin pudotuspeleissä. Lukon kasetti ei niin sanotusti kestänyt keskiviikkona Tampereella ja seurauksena oli jäähyjen siivittämä tappio.


Tappara kukisti Lukon välierien avauspelissä lopulta 5–2 (2–0, 1–0, 2–2). Kotijoukkue rokotti kuritonta vierasta iskemällä kolme ensimmäistä maaliaan ylivoimalla.


– Meillä oli vaikeuksia tuomarilinjan kanssa. Linja ei ollut samanlainen kuin ottelusarjassa Bluesia vastaan. Mutta tällaiseenkin pitäisi osata sopeutua. Otetaan opiksi, sanoi Lukon Petteri Nummelin.


Lukon pelaajat kävivät yllättävän kovilla kierroksilla heti kiekon pudottua jäähän. Ottelun paras pistemies, 1+2 tehopistettä nakuttanut Tapparan Kristian Kuusela ei lähtenyt Lukon tekemisiä ruotimaan, mutta totesi pelin olleen erittäin fyysinen.


– Siinä pääsi tunnelmaan heti alusta. Ei tuo fyysisyys yllättänyt, ei tässä vaiheessa kevättä yllätä enää mikään, Kuusela kuittasi.


Avauserässä koettiin kiistanalainen tilanne, kun Nummelin sai kiekon maaliin, mutta maalia ei hyväksytty. Perusteena oli Lukon maskimiehen kontakti Tappara-maalivahti Juha Metsolaan. Tämä tilanne lisäsi entisestään Lukko-pelaajien turhautumista. Viimeistään tuossa vaiheessa Lukko kadotti voiton avaimet, vaikka se jaksoikin yrittää ottelun lopussa.


– Ei tämä kuitenkaan aivan huono aloitus ollut. Eteenpäin vain, Nummelin totesi.


Hakametsän hallissa oli keskiviikkona yleisökato. Paikalle oli järjestäjän ilmoituksen mukaan vaivautunut vain 4 078 katsojaa. Halliin mahtuu SM-liigan mukaan 7 600 katsojaa. Asiaan vaikutti varmasti se, että halvin seisomapaikkalippu maksoi peräti 24,50 euroa. Muilla paikkakunnilla välieriä pääsee seuraamaan huomattavasti halvemmalla.


– Hinnat olivat samat kuin viime vuonna välierissä. Vaikea näitä yleisömääriä on ennakoida. Tietysti olisin toivonut vitosella alkavaa lukua, kommentoi Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen.


Ottelusarja jatkuu perjantaina Raumalla.