Tappara taas maalin Lukkoa parempi – "Ei mennyt mihinkään suurten klassikoiden joukkoon"

Ilkka Heikkisen lämäri toi Lukolle pisteen, mutta Tappara vei voiton.

Pekka Virta on valmentanut Lukon jo kahteen seuraennätykseen tällä kaudella.

Ensin Lukko veti kymmenen pelin voittoputken, jollaiseen se oli pystynyt vain kerran historiansa aikana. Voittoputki katkesi kaksi viikkoa sitten Tampereella Ilvestä vastaan, mutta se riitti sivuamaan seuraennätystä.

Tuolloin tappio tuli voittolaukauskisan kautta, joten pisteputki jatkui.

Se jatkuu edelleen, ja Lukko on nyt raapinut pisteitä mukaansa nyt 15 pelistä peräkkäin. Samaan raumalaiset ovat pystyneet syksyllä 2014.

Tämänkertainen Tampereen-visiitti toi Lukolle jälleen pisteen, sillä Tappara puristi jatkoaikavoiton maalein 4–3 (2–1, 1–0, 0–2, 1–0).

Pisteputki jatkui pienimmällä mahdollisella marginaalilla, sillä Ilkka Heikkinen siirsi pelin jatkoajalle ajassa 59.59.

– Vähän pettynyt olen peliin kaiken kaikkiaan. Ei mennyt mihinkään suurten klassikoiden joukkoon, Virta totesi.

Kolme kutia, kaksi maalia

Keskiviikkona Lukon aloitus peliin oli todella väkevä, ja iso osa avauserästä pelattiin Tapparan päädyssä. Lukon maalivahti Oskari Setänen torjui koko erässä vain kerran.

Tuloksellisesti Lukon avaus ei kuitenkaan ollut vahva, sillä Tappara ampui kaksi maalia.

Kirvesrintojen avausosuman suupaisi sisään Lukkoakin urallaan edustanut ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand, jonka B-pisteen takakaarelta lähettämä kiekko painui ohi Setäsen.

Toni Koivisto toi Lukon tasoihin, kun hän ampui ylivoimahyökkäyksen päätteeksi lämärillä Eetu Koivistoisen poikittaissyötön sisään. Hyökkäyksen käynnisti näppärällä pikkusiirrolla Linus Nyman.

Tappara kuitenkin lähti erätauolle johdossa, sillä Patrik Virta pääsi laittamaan reilu minuutti ennen summeria kiekon etukulmasta sisään.

Bertrandin toinen ei riittänytkään

Toiseen erään Lukko vaihtoi maalille Lassi Lehtisen, ja toiseen erään vaihtui myös peliä hallitseva joukkue.Tappara aloitti erän väkevästi ja viimeistelivät hieman ennen erän puoliväliä kolmannen maalinsa.

Tilanteessa Anton Levtchi oli jo nokikkain Lehtisen kanssa, mutta malttoi vielä siirtää sivuun. Bertrand sai hymyillen viimeistellä illan toisen maalinsa.

Toinen erä oli Lukolta kokonaisuudessaan heikko, mutta päätösperiodissa raumalaiset nousivat uudelleen pelaamaan voitosta.

– Sen hyvän alun jälkeen oli aika paljon paikkoja ja ihan liikaa avopaikkoja. Vähän sellaista toivotaan-toivotaan-pelaamista, Virta näki.

– Ei yrittämisestä voi ketään moittia, mutta siihen ensimmäiseen maaliin asti pelattiin pelisuunnitelman mukaisesti, mutta aika pienestä se hetkahti tai repsahti.

Hieman ennen erän puoliväliä vierasjoukkue tuli jo maalin päähän osumalla, jonka rakensi ja viimeisteli sama mies eli Linus Nyman.

Nyman punnersi kiekon hyökkäysalueelle, käytti kiekkoa puolustaja Ilkka Heikkisellä ja paineli maalille ohjaamaan Heikkisen syötön maaliin.

Heikkinen tasoitti lämärillä ajassa 59.59

Heikkinen nousi lopulta mieheksi, jonka ansiosta Lukon pisteputki jatkuu. Peliä oli jäljellä vain kolme sekuntia, kun Justin Danforth kyyristyi hyökkäyspäässä B-pistealoitukseen.

Kanadalainen sai kiekon taakse, ja Heikkinen pyssytti suoraan syötöstä. Kiekko painui kanadalaismaalivahti Michael Garteigin jalkojen välistä maaliin.

Maalin syntyhetkellä pelikello näytti aikaa 59.59, ja ratkaisua piti hakea jatkoajalta.

Tappara sai edun, kun Lukas Klok otti jatkoajalla kaksiminuuttisen. Kirvesrinnat tarvitsivat lopulta vain kahdeksan sekuntia jäähyn hyödyntämiseen.

Osuman leipoi kaksikko, joka on tällä kaudella ollut Tapparan ylivoimapelin sielu. Kultakypärä Kristian Kuusela passasi, ja Jere Karjalainen laukoi voittomaalin verkkoon.

– Otetaan opiksi ja ollaan tyytyväisiä tuosta noususta ja tasoitusmaalista, Virta sanoi.

– Otetaan posit tästä mukaan, mutta hiukan jäi ihmetyttämään, että sellainen voittava jääkiekko, kevään jääkiekko, jota tässä ensimmäistä kertaa harjoitellaan, jäi nyt piippuun.

Tappara voitti kaikki kohtaamiset

Voitto oli Tapparalle jo neljäs joukkueiden tämän kauden kohtaamisissa. Pisteet ovat tamperelaisten hyväksi 10–2, mutta kolme viimeistä peliä ovat päättyneet Tapparalle vain maalin erolla.

Runkosarjassa joukkueet eivät enää tällä kaudella kohtaa.

Lukko pelaa tällä viikolla vielä kahdesti. Perjantaina sinikeltaiset kohtaavat kotonaan Pelicansin ja lauantaina ohjelmassa on vieraspeli Kouvolassa KooKoota vastaan.

KooKoo on vielä Lukkoakin pitemmässä pisteputkessa, sillä kouvolalaisryhmä ylsi sarjapisteille 19. ottelussa peräkkäin, kun se kukisti kotijäällään Pelicansin 4–1.