Tapparan Aallolle pelikieltoa - hampaaton Koski pelaa tänään

SM-liigan kurinpitäjä on määrännyt Tapparan puolustaja Teemu Aallolle kahden ottelun pelikiellon. Lukkoa vastaan tiistaina Aallon maila osui Eetu Kosken kasvoihin. Koski menetti tilanteessa neljä hammasta. Erotuomarit eivät nähneet tapauksessa rikettä.

Kosken leukaluun pelättiin murtuneen, mutta niin pahasti ei sentään käynyt. Yksi irronnut ja kolme katkennutta hammasta nuorukaiselta joudutaan kuitenkin uusimaan. Koski pystyy kuitenkin pelaamaan tänään, kun Lukko kohtaa Pelicansin Lahdessa.

Kurinpitäjän mukaan:

- Videotallenteelta tehdyn havainnon mukaan Aalto tulee tilanteeseen voimakkaalla kahden käden huitaisulla. Aalto kohdistaa huitaisun Koskea käsille tai mailaan, josta Aallon maila nousee Kosken kasvoihin ja vahingoittaa tämän hampaita. Edellä kuvattujen havaintojen perusteella katson, että Aallon toiminta täyttää huitomisen tunnusmerkistön. Ottaen huomioon huitomisen kovuuden ja sen, että Koski loukkaantuu huitomisen seurauksena, tulee tilanteesta määrätä ottelurangaistus.

- Rangaistusta mitattaessa on huomioitu edellä kuvattu kuvatut seikat: huitaisun tarpeettomuus pelitilanteeseen nähden, huitaisun kova voima ja pelaajan loukkaantuminen. 
 

Pieni jossittelu vielä. Aalto olisi pitänyt siis lähettää suihkuun. Lukko olisi päässyt pelaamaan viiden minuutin ylivoimaa, joka olisi alkanut kahden miehen ylivoimana. Lukko teki ottelussa neljä ylivoimamaalia, joten...

Ehkä sekin olisi näkynyt, jos Tappara olisi joutunut pelaamaan viidellä pakilla melkein koko pelin?