Tapparan Joona Luoto on puhjennut oivaan kevätvireeseen - "Itseluottamuksen kautta tämä rakentuu"

Joona Luoto on näyttänyt viime peleissä potentiaaliaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

Kun Tapparan pelissä havahtuu siihen, kuka kykenee liikkeellään ohittamaan vastustajia kiekon kanssa, se on yllättävän usein nuori, 20, Joona Luoto.

Ja kun havahtuu siihen, kuka möyrii vahvana kulmissa, se on yllättävän usein Joona Luoto.

Runkosarjassa otteet hieman heilahtelivat, mikä on nuorelle pelaajalle tyypillistä. Kokonaistehoiksi 47 pelissä muodostui 8+8. Pudotuspelien saldo on toistaiseksi 0+2. Kuudessa pelissä vastuuta on tullut keskimäärin 10,45 minuuttia.

Pudotuspelikevääseen Luoto näyttää löytäneen hyvän vaihteen. Perjantai-iltana TPS:ää vastaan Luoto näytti parasta osaamistaan.

- Kyllä olen ollut itse ihan tyytyväinen. Aluksi oli vähän kattelua, mutta sitten olen löytänyt aika hyvän draivin. Se on se, että kun itseluottamusta tulee koko ajan enemmän ja enemmän, niin peli on helpompaa sitä kautta. Ei ole sellaista puristamista eikä jännitystä, Luoto kuvailee.

TPS-pelissä Luoto loi omilla vahvuuksillaan ja suorituksillaan muutaman loistavan maalipaikan, mutta tulostaululle asti vire ei vielä yltänyt.

- Siinä tuli muutama riisto ja sitä kautta tonttia, mutta jäi vähän uupuun. Täytys se viimeinen lujuus löytää sieltä.

Luoto hehkutti pelaamista Juhani Jasun ja Niko Ojamäen kanssa.

- Erittäin hyvin on sujunut heidän kanssaan. Huippujätkiä. Tosi kova sentteri ja nopea lauturi, siinä on hieno pelata.

Vaatimustason TPS:ää vastaan Luoto määrittelee vaativaksi. Selkeätä erityistä eroa edelliseen vastustajaan, KalPaan, Luoto ei pelaajan roolissa löydä.

- Välieriä tässä pelataan, pelit kovenee koko ajan. Joka päivä ja joka vaihto täytyy antaa kaikkensa, että pärjätään ja voitetaan. Kaikki kunnioitus TPS:lle, erittäin hyvä, taktinen ja laadukas joukkue.

Pudotuspelien tahti on kova, mutta uniin asti se ei Luodolle ole mennyt.

- Toki tällaisen pelin jälkeen käy kovilla kierroksilla, mutta kun taskussa on hieno voitto, niin mitä sitä sen kummemmin miettii. Ei ole ollut nukahtamisen kanssa ongelmia.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi on kauden aikana useaan otteeseen painottanut pelaajalähtöisyyttä.

- Kyllähän siellä saa tietyissä rajoissa tehdä mitä tykkää, kunhan noudattaa sitä isoa pelisapluunaa, mitä valmentajan kanssa on sovittu. Pelaajahan ne ratkaisut kentällä viime kädessä tekee.

Luodon sopimus Tapparan kanssa päättyy vuonna 2020. Ei tarvitse olla erityinen ennustaja, kun voi veikata, että ensi kaudella kannattajien ja valmennusjohdon katse kohdistuu entistä enemmän Luodon ja Niko Ojamäen potentiaaliin.

- Varsin tyytyväinen olen täällä pelaamiseen. Missään muualla en juuri nyt haluaisi pelata ja kehittyä. Sen jälkeen yritetään mennä niin pitkälle kun rahkeet riittää, se olisi vähän tyhmää jos pelaisi tässä ilman isompia tavoitteita, Luoto puntaroi.