Tapparan murhaava alkurynnistys vei TPS:ltä jalat alta – Rautakorpi: ”Tämä on niin pelaajajohtoinen joukkue kuin voi olla”

Tappara otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

Loppuviikon vesisateet veivät Tampereelta lumet, ja TPS:ltä jalat. Rännästä huolimatta Tapparan vire oli vielä vahvasti talvivaihteella: esitys oli sanalla sanoen jäätävä.

Tapparan alku oli vahva ja aktiivinen. 15 minuutin jälkeen peli oli 3-0, mikä oli myös ottelun lopputulos. Laadukkaat maalipaikat ensimmäisessä erässä menivät Tapparalle 6-1. TPS:llä ei ollut alussa mitään saumaa.

Päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen. Tappara teki kolmesta maalistaan kaksi ylivoimalla. Edellisessä pelissä Turussa Kirvesrinnat tekivät kaikki kolme maaliaan ylivoimalla.

- Tultiin hyvällä valmistautumisella peliin. Kaveri joutui rikkoon ja ylivoima oli taas hyvää, Rautakorpi tiivisti ottelun jälkeen.

Tappara voitti edellisen pelin jatkoajalla, mutta Rautakorpi ei nähnyt sen antaneen erityistä etulyöntiä.

- Ei siinä menneet auta eikä vaikuta. Uusi startti ja uusi peli.

Rautakorpi nosti jälleen kysymättä esiin pelaajalähtöisyyden, joka on ollut toistuva teema päävalmentajan kauden puheissa.

- Pelaajat tekee duunin keskenään. He saivat tänään paljon irti itsestään ja sitä kautta päästiin hyvään johtoasemaan. Ja kohtuullisen viisasti pelattiin sen jälkeen, ei täydellisesti mutta riittävästi. On vielä parannettavaa, Rautakorpi toppuutteli.

Tappara siirtyi sarjassa 2–0-johtoon. Taistelu jatkuu lauantaina Turussa.

- Aika nopeasti tulee seuraava peli. Matka jatkuu. Heti alkoi joukkueella valmistautuminen huomiseen.

Mediassa vellovaan träppikeskusteluun Rautakorpi ei halunnut ottaa kantaa.

- Mä en lähde tuohon lainkaan, Rautakorpi vaikeni.

Tappara viritti Hakametsän hallin pudotuspelien arvoiseen hurmokseen. Jopa aalto kiersi hallissa, mikä on nykyään melko harvinaista. Runsaslukuinen ja kovaääninen TPS-kannattajaryhmä piti yllä hyvää meininkiä, mutta jäi jo ottelun luonteenkin vuoksi alakynteen.

Kristian Kuusela nappasi tehot 0+3. Dominik Hrachovina hoiti maalilla tarvittavat muutamat kriittiset hetket. Joona Luoto väläytteli useaan kertaan ja loi yksinään maalipaikkoja, mutta jäi kuitenkin ilman palkintoa.