Tappara pelasi sarjan parhaan pelinsä kun sitä eniten kaivattiin - Tapola: ”Tarvitsimme kasvutarinaa”

Kemiläinen, Savinainen ja Elorinne välieriin. Kuvat: Jukka Rautio/Europhoto

Seitsemännen pelin kulminaatiopisteeksi nousivat energiatasot, Tapparan tiivistynyt peli ja Kirvesrintojen isojen tykkien herääminen.

Tappara sai peliin edellisen ottelun tapaan hyvän alun. Jani Lajusen kauden ensimmäinen playoff-maali ajassa 00:22 oli koko Liiga-kauden neljänneksi nopein. Myös Henrik Haapala korkkasi maalitilinsä jo ottelun seitsemännellä minuutilla.

Iso ero edellisiin otteluihin oli kuitenkin se, että nyt Tappara pystyi pitämään otteen näpeissään myös johtoasemassa. Ilves toki sai luotua tilanteita, mutta ei pystynyt tosissaan haastamaan Tapparaa missään vaiheessa.

Ilves sai aiemmissa otteluissa nähtyä jatkuvaa pyöritystä Tapparan hyökkäyspäässä aikaan vain ajoittain. Tappara ei luopunut momentumistaan.

Ilves sai maalipaikkoja vähemmän kuin missään aiemmassa pelissä. Perjantain pitkä peli laski jonkin verran molempien energiatasoja, ja tässä tapauksessa se haittasi Ilvestä enemmän.

Tappara pystyi esittämään sarjan parhaan ja ehjimmän pelinsä juuri kun sitä eniten tarvittiin.

Kasvutarinaa tarvittiin

Sarja teki Tapparan päävalmentajaan Jussi Tapolaan ison vaikutuksen.

- Kyllä tällaisen ottelusarjan voittaminen hyvältä tuntuu kun saatiin yksi kotivoittokin tähän. Täysi halli joka kerta, hyvä meininki ja kannustus. Mikäs tän hienompaa. Tällaista tunnelmaa kuin Hakametsässä ei muualla pysty kokemaan.

Tapolan mukaan vaatimustaso oli kova.

- Vertaisin niihin Kärppä-sarjoihin, joita olemme pelanneet. Ilves on äärimmäisen hyvä joukkue, hyvin valmennettu ja hyviä pelaajia. Kaikki, mitä meistä löytyi, jouduttiin laittaan likoon.

Tapola osti puheen kasvutarinan merkityksestä.

- Ei ole ihan helppo pelata runkosarjaa ilman panosta, ja samalla meillä oli loukkaantumisia ja poissaoloja. Kun ei ollut pakko voittaa runkosarjan lopussa mitään – aika pitkä matka niistä merkityksettömistä peleistä esimerkiksi tähän peliin on tultu. Joskus joukkue tarvitsee vaikeuksia, joskus ne tulee runkosarjassa, mutta meille niitä ei tullut, mutta tämä oli ehdottomasti sitä mitä me tarvittiin.

Psyykkausta tamperelaisilta Tapola ei ole kokenut.

- Täällä osataan arvostaa toisen työtä ja toista seuraa. Täällä ei mun mielestä ole sellaista vihamielisyyttä. Tämä oli äärimmäisen rehti ja reilu sarja. Ilves on noussut takaisin sinne isoihin, eikä varmasti jää viimeiseksi playoff-sarjaksi Tapparan ja Ilveksen välillä. Noilla pelaajilla ja tuolla valmennuksella Ilves nousee ihan eri kastiin kuin aikaisempina vuosina.

Lisää aiheesta

Tappara välieriin – miksi se onnistui hallitsevalta mestarilta vain nipin napin?

Tapparan Jani Lajunen: ”Jossei näissä voita, niin sitten lähtee lomille”