Tapparan Tapola: Kun ihminen lyö sielullaan kaiken likoon, noin voi käydä

Veli-Matti Savinainen koki torstaina Kuopiossa kovia sekä kaukalossa että kaukalon laidalla. Loppusummerin jälkeiset tapahtumat poikivat kurinpitokäsittelyn, kun mailansa hajottaneen hyökkääjän komposiitista irtosi palasia päin sivullista. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tappara latasi henkisiä ja fyysisiä akkujaan perjantaina vaihtoehtoisilla tavoilla.

Jäälle ilmestyi noin puolet joukkueesta. Maalivahtien jälkeen kaukaloon ilmestyi Veli-Matti Savinainen, joka oli torstain toisen finaalin puhutuin pelaaja – ei itse ottelun vaan ajassa 60.00 saamansa pelirangaistuksen vuoksi.

Joko Liigasta on kuulunut uutisia?

– Ei, eikä varmaan kuulukaan, Savinainen sanoi.

Valmentajista jäällä oli ainoastaan maalivahtivalmentaja Petri Tuononen, jonka suojateille Dominik Hrachovinalle ja Teemu Lassilalle tuli kaukalossa olleista eniten hiki, kun kymmenkunta pelaajaa paukutti kiekkoja kohti.

Tapparan päävalmentajalle torstain tappio tuotti päänvaivaa paitsi tappion, myös Savinaisen käytöksen vuoksi. Tamperelaiset saivat torstaina pelin jälkeen tiedon, että tulistuminen menee kurinpitokäsittelyyn. 

– Kun ihminen lyö sielullaan kaiken likoon, noin voi käydä. Varmasti hän (Savinainen) oli turhautunut, kun ei saanut paikasta tehtyä, Tapola sanoi.

– En nyt usko, että siinä mitään vakavaa kävi. Mailan lapa tai jokin osa osui kai ensin (Henrik) Haapalaan ja vasta sitten sivulliseen. Rehellisesti täytyy silti sanoa, etten toki hyväksy, että tuollaista tapahtui, Tapola korosti.

Savinaisen osalta "mailan heittämisestä" tullut rangaistus ei ollut kauden ensimmäisen. Helmikuun loppupuolen runkosarjaottelussa JYPiä vastaan tilille ropsahti samanlainen rangaistus.

Edellisellä kerralla tuomio oli karkeasti yliampuva. Maalitykki koki oikeusmurhan, sillä kuvatallenteelta paljastui, ettei pelaaja varsinaisesti heittänyt mailaansa, vaan napautti komposiitille sen verran vauhtia, että sai annettua mailansa pleksin takana ottelua seuranneelle nuorelle kannattajalle.

Virallisiin ottelupöytäkirjoihin merkittyä isoa rangaistusta ei kuitenkaan voinut enää perua, vaikka tuomio ei osunutkaan kohdalleen. Pelikieltoa ei sentään tuomittu. 

Nyt tilanne on aavistuksen verran toisenlainen, sillä Liiga vei tapauksen kurinpitokäsittelyyn. 

Jos Savinainen saa pelikieltoa, Tapparalla on reservissä terveitä ja treenivahvuudessa olleita paikkaajia. Runkosarjan päätöskolmanneksella kokemusta kertyi monenlaisista kokoonpanoista, eli varitaatioita on testattu.

– Jos jotakin tulee, sitten reagoimme. Kokoopanoa katsomme muutenkin vasta pelipäivänä. Peleissä tapahtuu kaikenlaista, loukkaantumisia ja muuta. Jos yksi kärkipelaajista on pois, muut ottavat sitten vastuuta, Tapola puntaroi.

Kirversintojen luotsi ei usko, että päätöksenteko – suuntaan tai toiseen – venyisi perjantaita pidemmälle.

– Jos on yhtään reiluutta, niin eiköhän päätös tänään tule. Ja kyllä koneiston pitää tässä vaiheessa kautta niin toimia, ettei siinä vuorokautta pidempää mene. Kyllä silloin on koneistossa vikaa, jos päätöstä ei saada vuorokaudessa, Tapola hymähti.

Lisää aiheesta

Saako Savinainen lisärangaistuksen?

30 maalin Savinainen: "Tämä ei ole ihan jokavuotista touhua tässä liigassa"

Savinainen heitti mailansa kannattajalle - sai pelirangaistuksen