Tapparan Blake Parlett ratkaisi kolmannessa jatkoerässä

Blake Parlett oli kolmannen jatkoerän sankari. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

Tappara vei puolivälieräsarjan kuudennen pelin Ilvestä vastaan 2-1. Ratkaisumaali syntyi kolmannessa jatkoerässä. Ajassa 107:39 voittomaalin teki Blake Parlett (katso video alla).

Voitot ovat nyt tasan 3-3. Lauantaina pelataan ratkaiseva seitsemäs peli.

Ennen peliä keskeiset teesit olivat pelin alku, tunne, ansaitut pomput, paine, muutoskyky, bensa.

Isossa kuvassa mikään ei muuttunut edellisistä peleistä.

Peli oli hyvin samankaltainen kuin edelliset ottelut: Ilves hallitsi ja oli aloitteellisempi.

Tappara sai peliin kuitenkin hyvän lähdön, ja kaukaloon palannut Jere Karjalainen teki avausmaalin. Maali ei sinällään ollut erikoinen – kiekko lipui hitaasti Karjalaisen luistimesta ohi Lehtosen.

Sen jälkeen hallinta siirtyi lähes täysin Ilvekselle. Ilves painoi, Tappara otti vastaan. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä vaisummalta Tappara vaikutti.

Ilveksen Markku Flinck tasoitti ottelun kolmannen erän viidennellä minuutilla. Tasoituksen jälkeen Ilves ja kotiyleisö saivat hurmoksen päälle. Tappara ja Dominik Hrachovina kuitenkin kestivät.

Toisessa jatkoerässä Veli-Matti Savinainen oli lähellä luikerrella voittomaalin, mutta videotarkastus osoitti, että maaliin asti kiekko ei mennyt (ks. maali jutun lopusta).

Videotarkistuksen aikana Tapola yritti rauhoittaa joukkojaan.

- Fiilis oli kuin finaalissa IFK:ta vastaan. Yritin pitää pelaajien tunnetilan aisoissa, ettei tule pettymyksiä, kun peli jatkuu, kokosi Jussi Tapola fiiliksiään Savinaisen "melkein" maalin jälkeen.

Henrik Haapalaiselle meinasi käydä aika pitkäksi.

- Mää ajattelin, että menikö tuomarit syömään, kun ratkaisu kesti ja kesti, kuvasi puolestaan Henrik Haapala tunnelmiaan Savinaisen maalin tarkistuksen yhteydessä.

Savinainen otti tilanteen rauhallisesti.

- Oli mahdollisuus lyödä ite sisään, mutta tällasta tää on. En aio katsoa maalia enää videolta erikseen, muotoili Savinainen itse tilannetta lyhyesti.

Toisessa ja kolmannessa jatkoerässä Tappara sai koko ajan parempaa otetta kuin kertaakaan aivan ottelun alun jälkeen. Melkein voisi sanoa, että Tappara alkoi pelata vasta toisessa jatkoerässä.

Alkoiko Ilvekseltä loppua säälipleijareissa kulunut bensa?

- Löysimme itsestämme rohkeutta ja raivoa jatkoeriin. Ja sitä kautta pystyttiin pelaan paremmin omaa hyökkäyspeliä, avasi Tapola.

- Itellä ollut pikkaisen vaiketa, mutta hymy oli herkässä, kun maali tuli. Me rauhotuttiin yrittämisestä ja saatiin sitä kautta peliä paremmaksi. Ollaan tarvittukin tällaista. Jatkoerissä noustiin ihan eri sfääreihin. Tällaista tarvitaan jos halutaan pärjätä, summasi Haapala kolmatta jatkoerää.

Jussi Tapola ei halunnut nostaa ketään yksilöä erikseen Tapparasta esiin.

- Ei mitään, hieno päivä huominen. Nämä ovat mahtavia päiviä Tampereella, pitää osata nauttia näistä päivistä, hehkutti Tapola.

Dominik Hrachovina torjui ottelussa 63, Antti Lehtonen 43 kertaa. Hrachovina toipui mallikkaasti edellisen pelin mokistaan, ja jätti erityisen vähän eteensä huonoja irtokiekkoja. Lehtonen oli jälleen muuri.

Tappara sai pelissä viisi jäähyä, Ilves kaksi. Ilveksellä olisi ollut pelissä ylivoimaa riittävästi tarjolla, mutta tehokkuutta ei löytynyt - alivoimat Tappara taisteli tiiviisti.

Tappara on tehnyt sarjassa kolme ylivoimamaalia, Ilves kaksi. Ylivoimalla on ollut sarjassa harvinaisen pieni merkitys.

Savinaisen "melkein" maali, katso alla.

Lisää aiheesta

Tunne, paineet, muutoskyky ja ansaitut pomput ratkaisevat illan Ilves–Tappara-kamppailun