Tappioputkeen jumiutunut Korihait hankki uuden jenkin – pelasi viime kaudella Ranskan kolmostasolla

Korisliigan jumboksi juuttunut Uudenkaupungin Korihait reagoi alkukauden seitsemään perättäiseen tappioon hankinnalla. Joukkueen riveihin liittyy ensi viikon alusta lähtien 23-vuotias yhdysvaltalainen Jalen Henry, joka pelaa niin ison laitahyökkäjän kuin sentterin pelipaikkoja.

Yhdysvalloissa SIU-Edwardsvillen yliopiston käynyt Henry pelasi jo viime kaudella Euroopassa. Hän keräsi Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Charleville-Mézin joukkueessa 25,8 peliminuutissa keskimäärin 10,9 pistettä ja 4,3 levypalloa.

Korihait haluaa saada fyysisen ja nopean Henryn peliluvan mahdollisimman nopeasti, jotta uusi hankinta olisi edustuskunnossa 1. marraskuuta kotiottelussa BC Nokiaa vastaan.

Henry on Korihaiden viides yhdysvaltalaispelaaja, mutta seuran tiedotteessa kokoonpanoon ei ole tehty ainakaan vielä muita muutoksia, mutta tilannetta arvioidaan seuran mukaan seuraavan parin viikon aikana. Korisliigassa voi olla herrasmiessopimuksen mukaan pelaavassa kokoonpanossa maksimissaan neljä ulkomaalaispelaajaa.