Tappiot Raumalla ja Porissa sinetöivät Jukurien päävalmentajan kohtalon - häviökierre alkoi seuraajan sopimuksen julkistamisesta

Lukko onnistui pysäyttämään Jukurit viime perjantaina ja syventämään mikkeliläisten tappiokierrettä. Kuva: Juha Sinisalo

Viikonvaihteen tappiot Satakunnan vieraskiertueella koituivat Mikkelin Jukurien päävalmentajan Pekka Kangasalustan kohtaloksi. Jääkiekon liigaseura ilmoitti maanantaina nettisivuillaan, että Kangasalusta ei jatka Jukurien valmennustiimissä. 

Jukurit hävisi perjantaina Raumalla Lukolle maalein 3-2 ja lauantaina Porissa Ässille jatkoajalla 5-4. 

Jukurien tappioputki venyi tulosten myötä seitsemän ottelun mittaiseksi. Viimeisestä 13 ottelusta Jukurit oli saanut kokoon vain yhden voiton ja neljä sarjapistettä, minkä myötä sarjasijoitus oli valahtanut sijalle 13. 

Kangasalusta oli vielä Ässät-ottelun lehdistötilaisuudessa toiveikas, että kurssi kääntyy. Jukurit nousi ottelussa 4-1-tappioasemasta jatkoajalle.

- Olen tyytyväinen, että saatiin edes piste ja saatiin se pisteetön putki edes poikki. Vähän turhan halpa on hinta maaleilla, jotka päästetään, mutta tietysti se, että pystymme nousemaan tuollaisesta tilanteesta tasoihin, niin se on hyvä merkki. Kyllä se jossain kohtaa voittoon asti riittää, Kangasalusta sanoi. 

Jukurien päävalmentajaksi nousee A-nuorista Marko Kauppinen, 40. Jukurit oli kertonut jo aiemmin, että yli 1000 liigaottelua pelaajana pelannut seuran oma kasvatti nousee päävalmentajaksi ensi kaudella. 

Kauppinen valmensi Jukurien A-nuoria kolmatta kautta lopetettuaan pelaajauransa Jukurien kapteenina. 

– Kauppinen on työskennellyt ja kehittänyt itseään valmentajana systemaattisesti, ja nyt oli oikea aika seuraavalle askeleelle. Otteet ja tulokset Jukurien A-nuorissa ovat olleet vakuuttavia, Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari totesi tuolloin seuran tullessa julkisuuteen nimityksen kanssa. 

Sattumaa tai ei, Jukurien tiedottaessa Kauppisen 1+1-mallisesta sopimuksesta 2. joulukuuta, joukkue oli sarjataulukossa sijalla 11 huomattavasti tukevammin taistelussa pudotuspelipaikoista.

Nollan pisteen tappioita Jukureille oli tuossa vaiheessa kertynyt 25 ottelussa kymmenen, saman verran kuin tiedotuksen jälkeen 12 ottelussa. 

Jukurit kertoi, että muu valmennusryhmä eli valmentaja Juuso Hahl, maalivahtivalmentaja Mika Tarvainen ja fysiikka- ja luisteluvalmentaja Teemu Suokas jatkavat tehtävissään. Suokas ottaa päävastuun myös Jukurien A-nuorten valmennuksesta loppukevään ajaksi.

Jääkiekkoliigassa ovat tällä kaudella päävalmentajaa vaihtaneet myös Tampereen Ilves, Lahden Pelicans, Vaasan Sport ja Turun Palloseura.