Tavi jatkaa Itä-Suomen kierrostaan – siirtyy KalPasta Jukureihin

KalPa oli Jokereiden juniorimyllystä maailmalle lähteneelle Janne Taville uran neljäs liigaseura. Se viides on Jukurit, jonne laitahyökkääjä siirtyy ensi kaudeksi. Kuva: JUkka Rautio/Europhoto

Laitahyökkääjä Janne Tavi, 28, jatkaa liigapaikkakuntien kiertuettaan tehtyään sopimuksen ensi kaudesta mikkeliläisseura Jukurien kanssa.

Pesti Sami Kapasen valmentamassa KalPassa jäi yhden kauden mittaiseksi. Oulunkylän Kiekko-Kerhon kasvatin viime kausi sujui KalPassa tehomerkinnöin 10+17.

– Olen innoissani mahdollisuudesta saada pelata Mikkelissä. Minulla on paljon entuudestaan tuttuja pelaajia joukkueessa ja olen kuullut paljon hyvää, niin joukkueesta kuin kaupungistakin. Joukkueessa on paljon potentiaalia ja tiedän, että organisaatiossa hoidetaan asiat mallikkaasti. Olen varma, että ensi kaudesta tulee heimolaisten kausi, Tavi maalailee Jukureiden tiedotteessa.

Tavi pelasi juniorien SM-sarjavuotensa C:stä A:han Jokereissa, mutta sen jälkeen seurat ovat vaihtuneet 2010-luvulla tiheästi. Jukurit on pian koko itäisen Suomen kiertäneen Tavin viides liigaseura KalPan, JYPin, SaiPan ja Pelicansin jälkeen.

Kymmenen liigakauden aikana Taville on kertynyt vyölleen 471 liigaottelua, joissa hän on kasannut tehot 94+117=211.

- Hienoa, että saatiin Janne Jukureihin. Janne on monipuolinen pelaaja, jolta odotamme tehoja hyökkäyspäässä. Janne on ollut viime kausina mukana voittavissa joukkueissa isossa roolissa ja sen myötä tuo mukanaan kokemusta voittamisesta. Odotan, että Janne ottaa seuraavan stepin urallaan kohti Liigan terävintä kärkeä, kommentoi Jukurien urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen.

Toistaiseksi tehokkaimmalla liigakaudellaan 2013–14 Tavi kokosi SaiPassa peräti 36 (10+26) tehopistettä.

Neljällä edellisellä kaudella hyökkääjä on päässyt myös kansainvälisiin kamppailuihin, sillä sekä SaiPa, JYP että KalPa olivat Tavin aikana mukana jääkiekon Mestareiden liigassa eli Champions Hockey Leagueassa. Nyt se sarja katkeaa, sillä Jukurit ei CHL:ssä pelaa.

Sen sijaan Jukurit on mukana Pitsiturnauksessa. Perinteinen kiekkokauden avajaistapahtuma järjestetään Raumalla jälleen elokuussa. Perjantaina 3.8. pelattavassa turnauksessa nähdään tänä vuonna Lukon ja Jukureiden lisäksi Ässät, Pelicans, Sport ja TPS.

Lisää aiheesta

Tavi laukoi KalPalle jatkoaikavoiton, Wilson lensi heti suihkuun

Jukurit kokoaa juniorivuosiensa superikäluokkaa yhteen

Jukurit julkisti päävalmentajansa – Leijonien apuvalmentaja Pekka Kangasalusta ruoriin

Kuka tarttuu valmentajahaaviin? – Jukurit rakentaa uutta Dufvan jälkeistä aikaa: mikkeliläiset nimittivät urheilutoimenjohtajan

Risto Dufva: Joskus käy maakuntaviestissäkin niin, että kakkosjoukkue voittaa