Teemu Hartikaista fanittava Päivisen perhe näki sankarinsa Raumalla – "Härskin" maali ja nimikirjoitukset kruunasivat illan

Luka Tiihonen teki ensimmäisen maalinsa Lukon edustusjoukkueessa, kun Lukko kaatoi sveitsiläisen Geneve-Servetten CHL:n runkosarjan päätöskierroksella.

Lukko jyräsi ensimmäisen erän kolmen maalinsa turvin tiistai-illan CHL-pelissä voittoon sveitsiläisestä Geneve-Servettestä luvuin 3–2 (3–0, 0–1, 0–1). Molemmat joukkueet olivat varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä jo ennen illan ottelua, joten merkitykseksi jäi vain hyvän runkosarjasijoituksen hakeminen.

Katsomossa istuneelle Päivisen perheelle pelillä sen sijaan oli suurikin merkitys. Annika ja Tero Päivinen sekä heidän poikansa Jouko olivat matkustaneet Turun kupeesta Lemusta katsomaan sankariaan – Geneve-Servetten isoa suomalaistähteä Teemu Hartikaista.

Kuopiolainen ei pettänyt, vaan iski tauluun tehopisteet 1+1, antoi 6-vuotiaalle Joukolle kiekon ja kirjoitti vielä nimikirjoituksensa sekä kiekkoon että Päivisten mukana olleeseen Hartikaisen Leijona-pelipaitaan.

– Ostimme liput tähän peliin heti, kun ne tulivat myyntiin ja varasimme hotellihuoneen. Hartikaista piti päästä katsomaan, Annika Päivinen sanoi.

"Jos joku sen maalin tekee, niin Härski"

Päiviset kertovat seuranneensa Hartikaisen uraa jo pidempään.

– Hän on tuttu tietysti Suomen maajoukkueesta ja KHL:stä Salavatista. Kova pelaaja ja hyvä maalintekijä. Se on vain niin Härski, Tero Päivinen kuvaili käyttäen Hartikaisen lempinimeä.

Teemu Hartikainen ei ole pelannut suomalaisessa joukkueessa sitten kauden 2009–10, jolloin kuopiolainen lähti kasvattajaseurastaan KalPasta maailmalle. Siksi häntä on ollut vaikea päästä näkemään kotimaan kentillä.

Hartikainen onnistui tiistaina myös maalinteossa. Suomalaishyökkääjä teki Servetten ensimmäisen maalin.

– Jos joku sen maalin tekee, niin Härski. Päättäväisesti hän sen teki, ja alkoi vähän tunnettakin näkyä pelissä, Annika Päivinen analysoi.

Perhe kertoo seuraavansa jääkiekkoa muutenkin aktiivisesti. Kuusivuotias Jouko pelaa itsekin TPS:n U7-junioreissa.

Servetten suomalaisten kuvio ei toiminut

Teemu Hartikainen muisteli pelin jälkeen itsekin, ettei ole pelannut kilpailullista ottelua suomalaista joukkuetta vastaan edellisen SM-liigakautensa jälkeen.

– Ihan hauskaa oli pelata. Olisihan se tietenkin mukavampi, jos olisi vähän panosta. Voihan siinä pleijarivaiheessa sitten tulla suomalainen joukkue taas vastaan, Hartikainen totesi.

Lukon Brayden Burke runnoi avausmaalin paluukiekosta jo 29 sekunnin pelin jälkeen. Servettellä oli kentällä pelin alussa erikoiskentällinen, jossa olivat mukana kaikki sveitsiläisjoukkueen paikalla olleet suomalaiset. Hartikainen, Valtteri Filppula, Henrik Haapala ja Sami Vatanen joutuivat nöyrtymään Lukon kovan alun edessä.

– En tiedä, mikä siinä tuli. Hyvin teki vastustaja maalin. Meillä oli oma hyökkäyskuvio siihen suunniteltu, mutta se ei toiminut, Hartikainen sanoi.

Tiihoselle ja Bernille avausmaalit joukkueissaan

Avauserässä Lukko iski kaikkiaan kolmesti. Burke lisäsi johdon kahteen maalin Servette-maalivahti Robert Mayerin lahjoitettua kiekon erinomaiseen maalintekopaikkaan.

Toista CHL-otteluaan pelannut Lukon Luka Tiihonen lämäsi lukemiksi jo 3–0, kun peliä oli pelattu reilut 12 minuuttia. Maali oli Tiihoselle ensimmäinen Lukon edustusjoukkueen paidassa. Tapparasta Lukkoon viime kaudeksi siirtynyt 20-vuotias puolustaja ei ole pelannut vielä yhtään ottelua SM-liigassa.

Servette kohensi peliotettaan kahdessa viimeisessä erässä. Hartikainen kavensi toisessa erässä lukemiksi 3–1. Päätöserässä puolustaja Tim Berni teki ensimmäisen maalinsa Servetten paidassa. Syöttöpisteet merkittiin Hartikaiselle ja Sami Vataselle. Sveitsiläinen Berni pelasi viime kaudella 59 NHL-peliä Columbus Blue Jacketsissa.