Tehokautta pelaava Mikkola taistelee pörssivoitosta

Lukon puolustaja Ilkka Mikkola taistelee SM-liigan puolustajien pistepörssin voitosta, kun runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua. Mikkolalla on kasassa 57 ottelusta 31 (6+25) tehopistettä.

Myös Tapparan Nick Baileenilla ja Jokerien Jere Karalahdella on kasassa 31 pistettä, mutta Baileen on tehnyt kymmenen ja Karalahti kahdeksan maalia.

– Tiedän kyllä tilanteen, mutta en erityisesti ajattele niitä pisteitä. Joukkueella on nyt sen verran tärkeitä pelejä, että pitää keskittyä niihin, Mikkola kuittaa.

Lukolla on jäljellä vielä kolme runkosarjapeliä, mutta Mikkola on jo nyt rikkonut yhden kauden piste-ennätyksensä. Aiempi ennätys oli kaudelta 2006–07, jolloin Mikkola keräsi Oulun Kärppien paidassa 27 (3+24) tehopistettä.

Mikkola ei myönnä olevansa yllättynyt ennätystahdistaan.

– En voi sanoa, että yllättynyt. Olen kuitenkin aina tiennyt, että osaan pelata lätkää, Mikkola sanoo.

Hän myöntää, että Petteri Nummelinin rikkonaisella kaudella on vaikutusta pistesaldoon. Kun Nummelin on kärsinyt pikkuvammoista, Mikkola on noussut jopa Lukon ykköspuolustajaksi.

– Tietenkin esimerkiksi ylivoimaroolilla on vaikutusta. Siellähän suuri osa noista pisteistä on syntynyt, Mikkola miettii.

– On tärkeää, että me muut olemme pystyneet paikkaamaan "Petua", kun hän on ollut poissa. Menestyvässä joukkueessa kaikki vastuu ei voi kaatua vain yhden yksilön niskaan.

Mikkolalla on mahdollisuus ottaa puolustajien pistepörssin kärkipaikka haltuunsa lauantaina, kun Lukko kohtaa Kivikylän Areenalla Ässät kello 18.30. Toinen pörssikärkeä jahtaava lukkolainen on Ville Vahalahti.

Lukon kultakypärä on 48 (18+30) pisteellään kolme paunaa perässä koko SM-liigan pistepörssiä johtavaa Ilveksen Michael Kerästä.