Teijo Kööpikkä avasi uuden uransa Suomen ennätyksellä

Teijo Kööpikkä oli omalla kilpaurallaan aikanaan Suomen kärkinimiä kuulantyönnössä. Sittemmin hän urheilun saralla muun muassa valmentanut veljeään Timoa ja toiminut lentopallossa Euran Raikun toiminnanjohtajana. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Urheilijoita edustava Teijo Kööpikkä avasi uuden urheilu-uransa vakuuttavasti.

Kilpauransa yli 15 vuotta sitten lopettanut Kööpikkä palasi lauantaina kuularinkiin paraurheilijana Urhea-cupissa Mäkelänrinteen hallissa Helsingissä.

Hän pukkasi heti rikki Aleksi Kirjosen Suomen ennätyksen luokan 57 kuulantyönnössä huipputuloksella 14,23.

Kööpikka vammautui jalkojen lihasrappeumasairauden takia. Hän aloitti vuosi sitten tavoitteellisen harjoittelun ja tähtää Pariisin vuoden 2024 paralympialaisiin.

Kööpikkää valmentaa Tero Pitkämäen valmentajana tunnettu Hannu Kangas. 

– Niin hyvin ja viisaasti olen harjoitellut, kuin tässä iässä vielä pystyy. Teen kuusi reeniä ja 12–15 tuntia viikkoon, Kööpikkä, 42, kertoi SUL:n tiedotteessa.

Kööpikkä on kertonut aiemmin elämänlaatunsa parantuneen uuden urheilu-uran myötä, koska hän voi nyt paremmin ja jaksaa touhuta eri tavalla lastenkin kanssa. Perheeseen odotetaan toista lasta maaliskuussa.

Kööpikkä kertoi kisaavansa seuraavaksi 11.–13. toukokuuta Jesolossa avoimissa Italian mestaruuskilpailuissa.

– Tämän vuoden vähimmäistavoite on saada MM-kilpailuista maapaikka Suomelle ensi vuoden paralympiakisoihin, Kööpikkä linjasi.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Ensimmäinen ura toi nuorten EM-mitalin, toisen tähtäin on asetettu Pariisin paralympialaisiin – "Panostan nyt ihan täysillä"