"Tennis paras kesälaji nuorille jääkiekkoilijoille"

Jos NHL-legenda Teemu Selännettä on uskominen, raumalaisten kiekkojunioreidenkin kannattaisi lyödä ahkerasti tennispalloa kesäisin.

- Tenniskentällä saa ajatuksen pois lätkästä ja viettää aikaa kavereiden kanssa samaan aikaan, kun tekee hyvän treenin. Kentällä saa sykkeen yllättävän korkealle, palautumisen pitää olla nopeaa ja palloa pitää uskaltaa lyödä ihan kuten kiekkoakin, Selänne kertoo uusimmassa Tennis-lehdessä.

Selänne tiedetään itse erittäin innokkaaksi tennismieheksi. Suomalaiskiekkoilijalla on muun muassa oma tenniskenttä sekä Kaliforniassa että Kirkkonummella.

Selänne paljastaa Tennis-lehdessä nuoruuden harjoitusmetodin, josta esimerkiksi elokuvateatterit valoittanut S8länne-dokumentti ei kerro mitään.

Pitkän linjan raumalainen tennismies Markus Kuusela tukee Selänteen näkemystä.

- Kuten Teemu toteaa, tenniksessä syke nousee yllättävän korkealle ja palautumisen pitää olla nopeaa.Tennis käy kesälajina hyvänä kunnon ylläpitäjänä. Se monipuolistaa jääkiekkoilijan motoriikkaa, peliälyä ja-taktiikkaa sekä ajankäyttöä (ajoitusta), Kuusela sanoo.

- Vaikka ajankäytössä puhutaan sekunnin murto-osista, niin oikea ajoitus tekee todellisen pelaajan niin tenniksessä kuin jääkiekossa. Liian aikaisin = koheltaja, liian myöhään = hidastelija, Kuusela tiivistää.

Kuuselan vinkki aloittelijoille on ottaa muutaman opetustunti tennisharrastuksen aluksi. Näin saa tekniikat kuntoon ja välttyy tenniskyynärpäältä. Lisäksi peliälyyään pääsee nopeammin toteuttamaan kun tekniikka on oikeaoppista.

Viime kesänä Kuuselan kursseilta buustia kiekkokauteensa haki Markus Nordlund. Eurajokelaispuolustaja purki sopimuksensa Jokerien kanssa ja edustaa loppukauden Sveitsin liigan Ambri-Piottaa.