Teräväisen vanha tutkapari palloilee nykyään SalBassa

Teuvo Teräväisen viimeinen palvelus Tapanilan Erälle nähtiin huhtikuussa 2010. Hän ei enää harjoitellut seuran C-nuorten kanssa, mutta peleissä hän oli mukana.

Jäähyväiset olivat hopeiset, sillä Erä joutui taipumaan finaalisarjassa Espoon Oilersille. Loppunumerot olivat 8–6, eli käytännössä Teräväisen tuleva pelinumero.

Kahden lajin huippulupauksen panokseen mestaruus ei huvennut, sillä Teräväinen teki viimeisessä finaalipelissäkin tehot 1+3.

Joonas Hyrsky viimeisteli loppuottelussa hattutempun, ja jokainen maali syntyi Teräväisen syötöstä.

Se oli kaunis päätös vuosien yhteiselle taipaleelle, sillä Hyrsky ja Teräväinen olivat pelanneet yhdessä F-junnuista asti.

Nyt, vajaat neljä vuotta myöhemmin Hyrsky pyörittää palloa SalBan kakkosjoukkueessa, joka pelaa tällä kaudella salibandyn kolmosdivarissa.

Päivät hän viettää Seminaarinmäellä ja opiskelee teknisen työn opettajaksi.

– Ei koskaan kenenkään kanssa pelaaminen ole ollut yhtä helppoa. Paras pelikaveri, mitä on koskaan ollut, Hyrsky myöntää.

Hiljainen ratkaisija

Vuotta aiemmin kaksikko hinasi Erän ikäluokan Suomen mestariksi. Vuosi 2009 oli Teräväiselle tuplamestaruuden aikaa, sillä hän juhli C-nuorten SM-kultaa myös jääkiekon puolella Jokereissa.

– Hänellä oli uskomaton halu. Ei ehkä olla paras, mutta voittaa. Jos se tahtoi tehdä maalin, se pystyi tekemään sen vaikka yksin, Hyrsky kuvailee.

Halutessaan Teräväinen olisi voinut nousta maailman parhaaksi säbäjätkäksi.

– Aika huikea, sellainen se oli aina. Taidoiltaan selvästi muita edellä jo silloin, Hyrsky miettii.

– Aina hän tuli kesken kauden jengiin ja oli sen takia kohtuu hiljainen. Enemmän tehot puhuivat puolestaan, eikä hänen tarvinnut tuoda itseään esiin. Kaikki tiesivät, mikä on homman nimi.

Vanha maalikooste leviää nyt netissä

Hyrskykään ei ole mitenkään tuonut historiaansa esiin SalBan kopissa. Teräväisen otteet nuorten MM-kisoissa innostivat kuitenkin Pääkallo.fi-verkkosivuston kaivamaan julki Erän C94-joukkueen maalikoosteen keväältä 2009.

Siitä tuli jakohitti sosiaalisessa mediassa.

Hyrsky ei ole ulkonäöllisesti hirveästi muuttunut niistä ajoista, ja pelikaverit tunnistivat hänet.

Yhteydenpito Teräväisen kanssa ei katkennut SM-finaaleihin, sillä kaksikko kävi myös lukioa yhdessä. Yhtään Jokereiden peliä Hyrsky ei tällä kaudella kuitenkaan ole nähnyt.

– Nyt olisi ilmeisesti syytä mennä, hän arvelee.

Katso video Hyrskyn ja Teräväisen yhteistyöstä: http://www.youtube.com/watch?v=epoOUUYEAfg

Tiistaina Teräväinen saapuu Jokerien paidassa temppuilemaan Äijänsuolle. Lue tiistain Länsi-Suomesta, miksi eurajokelaispuolustaja Markus Nordlund nauraa vieläkin Teräväisestä puhuttaessa.